Deze 'Spider-Man'-acteur werd 'te lelijk' bevonden en greep naast een grote fantasyfilm

De 'Amazing Spider-Man'-acteur was niet knap genoeg en werd niet uitgekozen voor de rol.

Het komt natuurlijk wel vaker voor dat een filmtalent een grote rol misloopt. Een van de minder leuke redenen die je te horen kan krijgen is dat je niet aantrekkelijk genoeg bent voor de film of zelfs 'te lelijk' bent om de rol te kunnen spelen. Dit overkwam Andrew Garfield ook.

Garfield is nu al jarenlang een grote naam. De acteur wist hoge ogen te gooien in The Social Network, maar werd echt wereldberoemd toen hij Spider-Man mocht spelen in het The Amazing Spider-Man-tweeluik.

Pareltjes
Vanaf toen had hij de rollen voor het oprapen en was hij in het ene na het andere pareltje te zien. Zo wist hij wederom indruk te maken met films als Hacksaw Ridge, Silence en de recente Tick, Tick... Boom!, om er maar een paar te noemen.

Kortom, Garfield mag wel pas 40 jaar oud zijn, hij heeft nu al een geweldige carrière achter de rug. Toen hij nog wat jonger was en op zoek was naar zijn echte grote doorbraak hij deze gevonden te hebben in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, maar de rol in kwestie ging niet naar hem voor een vervelende reden.

Niet knap genoeg
De acteur deed auditie voor de hoofdrol en wilde maar wat graag in de huid kruipen van Prince Caspian, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Ben Barnes (eveneens bekend van series als The Punisher en Westworld).Garfield zei zelf echter later dat hij de rol niet gekregen zou hebben omdat hij niet knap genoeg zou zijn. De acteur gaf eveneens toe dat hij in het begin van zijn carrière wel vaker te horen kreeg dat hij geen 'sterallure' zou hebben.

Toch wel
De acteur bewees iedereen ongelijk en speelt nu in de ene na de andere film. Als we zijn IMDb-pagina mogen geloven, heeft hij ook alweer vier nieuwe projecten op zijn agenda staan.Uiteindelijk zal hij het misschien ook niet zo heel erg gevonden hebben dat hij de rol van Prince Caspian niet kreeg, want de film was niet echt een succes te noemen.

NieuwsFilm

meest populair