Eerste recensies voor 'Wonka': kijken of skippen?

Eerste recensies voor 'Wonka': kijken of skippen?

De grote decemberfilm kijkt de must-see van aankomende feestdagen te worden.

Deze maand verschijnen er weer een aantal grote films in de bioscoop. Verleden jaar deden vooral Avatar: The Way of Water, Puss in Boots: The Last Wish en Black Panther: Wakanda Forever het goed in december. Dit jaar kijken we het vooral te moeten hebben van Wonka en Aquaman and the Lost Kingdom.

De eerste die verschijnt is Wonka van regisseur Paul King, bekend van onder andere de succesvolle Paddington-films. Op Rotten Tomatoes staan nu de eerste reeks recensies en op het moment van schrijven zorgen die ervoor dat de Tomatometer op een prima 85 procent staat.

Donkere materie
"Wonka is in feite een levendig en innemend genot. Een film die beslist op kinderen is gericht en toch een beetje donkere materie bevat," aldus Richard Lawson van Vanity Fair.

"Dit is misschien niet de meest bevredigende film van Paul King, maar zelfs op een schaal - of op zijn minst een budget - die meerdere malen groter is dan die van Paddington 2, blijft de zuiverheid van zijn verbeelding onbetwistbaar," meent David Ehrlich van IndieWire.

Gecastreerd
David Rooney van The Hollywood Reporter kon zich minder inleven in de film: "Zelfs als het aannemelijk is dat de jonge Wonka misschien niet de arrogante autoritaire kant van het personage heeft ontwikkeld zoals die door Dahl is bedacht, voelt Willy zich hier gecastreerd, ontdaan van elke franje die hem interessant zou hebben kunnen maken."


Vanaf 13 december zie je Wonka, met Timothée Chalamet als Willy Wonka, in de Nederlandse bioscopen, ook met een Nederlandstalige versie.

NieuwsFilm

meest populair