De 3 meest indrukwekkende sciencefictionfilms die je in 2024 moet gaan zien

Het nieuwe jaar is in aantocht: dit zijn de scifi-films die je moet gaan zien.

Binnenkort ronden we weer een jaar af en verwelkomen we een jaar vol nieuwe films, groot en klein. Komende periode kijken we naar de meest opvallende films die in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Vandaag kijken we naar het genre sciencefiction. Hieronder staat de drie films in dat genre die je in 2024 niet mag missen.

Dune: Part Two (29 februari)
Regie: Denis Villeneuve | Cast: Austin Robert Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Zendaya
In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Fremen, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Rebel Moon: Part Two - The Scargiver (19 april)
Regie: Zack Snyder | Cast: Cleopatra Coleman, Charlie Hunnam, Cary Elwes, Anthony Hopkins
Het eerste deel in de reeks moet nog op Netflix verschijnen. In de aftrap zien we dat een kolonie aan de rand van de Melkweg wordt bedreigd door de tirannieke regent Balisarius. De kolonie stuurt een jonge vrouw met een mysterieus verleden op pad om krijgers van naburige planeten om hulp te vragen.


Furiosa (23 mei)
Regie: George Miller | Cast: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Yahya Abdul-Mateen II
Terwijl de wereld ten onder gaat, wordt de jonge Furiosa weggerukt van de Green Place of Many Mothers en valt ze in de handen van een grote Biker Horde onder leiding van de Krijgsheer Dementus.


Andere grote scifi-films die in 2024 verschijnen zijn onder meer een nieuwe Alien-film, de animatiefilms Transformers One en Elio, Kingdom of the Planet of the Apes, het vervolg op Ghostbusters: Afterlife en Mickey 17 van Parasite-regisseur Bong Joon-ho met onder andere Robert Pattinson.

NieuwsFilm

meest populair