Deze steengoede scifi parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Ad Astra' van James Gray is een scifi-film die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels terug te kijken zijn. Vaak moet je goed zoeken om zo'n parel te vinden. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de scifi-film Ad Astra van regisseur James Gray, die je kunt kennen van Armageddon Time en The Lost City of Z.

Ad Astra
De scifi-film uit 2019 heeft een hoofdrol voor Brad Pitt. Bijrollen gingen naar onder meer Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Jamie Kennedy. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (83%): "Ad Astra maakt een visueel spannende reis door de uitgestrekte ruimte, terwijl hij een ambitieuze koers uitstippelt naar het hart van de band tussen ouder en kind."

Reacties
"Visueel was hij erg geslaagd. Het heelal en in bijzonder de planeten zoals Saturnus waren erg goed weergegeven. Het verhaal was opzich ook niet verkeerd. In de eerste helft van de film werd de spanning goed behouden. Echter, na de helft van de film zakte het verhaal helaas wel in. Het tempo kon dus wel op een sneller niveau gaan verlopen. Pluspunt was wel dat sommige scènes verrassend en nieuw waren. Brad Pitt in de rol van 'Roy McBride' speelde erg goed," schreef Phantasy op Moviemeter.Diederik58 schreef op Moviemeter: "Prettige film om te zien. Er zitten allerlei hiaten in, maar een film is geen wetenschappelijke verhandeling. Dus prima zo. Brad Pitt acteert evenals Tommy Lee Jones uitstekend. De close ups maken de soms innerlijke strijd van Roy en zijn vader nog zichtbaarder. Ook prachtige beelden van de ruimte."

Op Netflix
Ad Astra bracht $135 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Astronaut Roy McBride (gespeeld door Brad Pitt) reist naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden en onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen ontdekken die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.

NieuwsFilm

meest populair