Steven Spielberg raadt je deze superheldenfilm aan: "een van de beste films van de afgelopen 10 jaar"

De legendarische regisseur kan wel genieten van een goede Marvel of DC-blockbuster.

Er komen de laatste paar weken wel vaker artikelen langs over beroemde regisseurs die hun 'te kijken'-tips met ons delen. Nu is de grootheid Steven Spielberg aan de beurt.

Spielberg is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. Hij wist hoge ogen te gooien met pareltjes als Schindler's List, Saving Private Ryan en Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, om er maar een paar op te noemen.

Carrière
Later deze maand wordt de geliefde filmmaker alweer 77, maar dat betekent niet dat hij stil zit. Vorig jaar verscheen nog The Fabelmans, die sterk onthaald werd. Als we zijn IMDb-pagina mogen geloven heeft hij ook alweer 3 projecten op de agenda staan.

Ook als producent is hij behoorlijk actief. Zo werkte hij dit jaar mee aan meerdere films en series. Hij heeft eveneens alweer getekend voor 15 andere projecten, waaronder bijvoorbeeld de blockbuster Transformers One en de serie Masters of the Air.

Films
Kortom, hij heeft dus meer dan genoeg te doen. Wanneer hij eens even wat vrije tijd heeft, kan hij zelf ook wel genieten van een film. Spielberg liet al eerder weten een grote fan te zijn van klassiekers als Citizen Kane, Lawrence of Arabia en It's a Wonderful Life, maar er zijn eveneens recente films die hij de moeite waard vindt.



Sterker nog, Spielberg kan ook wel genieten van superheldenfilms. De nodige andere wereldberoemde regisseurs, zoals Martin Scorsese en Ridley Scott, lieten al eerder duidelijk weten geen fan te zijn van dit genre, maar daar heeft Spielberg geen last van.

Lof
Spielberg deelt nu zijn favoriete superheldenfilms: "Ik hou van Richard Donners 'Superman', Nolans 'Dark Knight' en de eerste 'Iron Man'-film, maar degene die veruit de meeste indruk op me maakte was 'Guardians of the Galaxy'."



"Toen de film eindigde en ik de bioscoop verliet had ik echt het gevoel dat ik iets nieuws had meegemaakt. Het is een film vrij van cynisme. Het zit allemaal perfect in elkaar en het is een leuke film, maar eentje die ook duister kan zijn wanneer dat nodig is".

NieuwsFilm

meest populair