Disney geeft drie 'verloren' Pixar-films alsnog een bioscooprelease

Pixar heeft overduidelijk grote fouten gemaakt en hoopt het hiermee recht te zetten...

Pixar-films kennen de afgelopen jaren geen bioscooprelease meer en dat zorgt voor veel problemen bij de maatschappij. Daarom besluit Pixar vooralsnog drie oudere animatiefilms naar het witte doek te brengen.

Tijdens de pandemie konden we niet naar de bioscopen toe. Daarom besloot Pixar een rits aan animatiefilms rechtstreeks uit te brengen op streaming.

Streaming
Veel films kennen tegenwoordig een hybride-release. Een film wordt dan uitgebracht in de bioscoop, maar kijkers weten dan al dat de film even later al beschikbaar wordt op streamingdiensten.

Het is volgens Disney een groot probleem en Pixar bevestigt dat nu met een nieuw besluit. Drie films worden vooralsnog in de bioscoop uitgebracht.

Soul
We hebben het hier over Soul, Luca en Turning Red. Deze films kregen geen bioscooprelease, maar verschenen gewoon op streaming. Deskundigen zien dit als een keerpunt en Pixar geeft daarmee ook eindelijk toe dat Disney+ een groot probleem vormt.In een interview met Variety geeft Pete Docter (hoofd van Pixar) aan dat Disney+ het publiek heeft getraind om te wachten op de streamingrelease in plaats van naar de bioscoop te gaan.

NieuwsFilm

meest populair