Robert De Niro vindt zijn roots in deze prachtige Nederlandse stad

Even geleden werd duidelijk dat de voorouders van Robert De Niro uit Nederland komen.

Met acteurs als Katja Herbers, Famke Janssen, Carice van Houten, Michiel Huisman en Marwan Kenzari zien we regelmatig Nederlandse acteurs in grote Hollywood-producties. Opvallend genoeg is Robert De Niro ook een klein beetje Nederlands.

De Niro ken je uiteraard uit films als Goodfellas, The Godfather Part II en het recente Killers of the Flower Moon, om er maar een paar te noemen. Even geleden werd duidelijk dat zijn moeder Nederlandse roots heeft.

Alkmaar
In 2018 ontdekte genealoog Olivier Mertens dat de moeder van De Niro voorouders heeft die uit de Nederlandse stad Alkmaar komen. Mertens gaf dit door aan Harry de Raad, het gezicht van het Regionaal Archief Alkmaar.

"Wij vonden het een erg leuke ontdekking," vertelde De Raad aan NH Nieuws. "Blijkbaar is De Niro via zijn moeder, Virginia Admiral, de achterkleinzoon van Nicholas Admiral, die als Klaas Admiraal geboren werd in Schoorl."

Kaaskop
In 1855 emigreerde Klaas naar de Verenigde Staten, met zijn moeder Neeltje Bakker en vader Jacob Admiraal, in 1818 geboren in Alkmaar. De ouders van Jacob woonden aan de Omval bij Alkmaar.


"Wie had 't ooit kunnen denken, het archetypische Italiaanse filmicoon is gewoon deels een 'kaaskop'. Erg bijzonder!" voegde De Raad toe.

Geboorteakte
Op de website van NH Nieuws vind je zelfs de geboorteakte van Klaas Admiraal, de overgrootvader van De Niro. Overigens komen zijn voorouders ook uit Ierland, Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk en zelfs Albanië.NieuwsFilm

meest populair