Hoe is het nu eigenlijk met die geniepige dief Marv uit 'Home Alone'?

Hoe is het nu eigenlijk met die geniepige dief Marv uit 'Home Alone'?

Daniel Stern is nog steeds actief in Hollywood, maar zal altijd herinnerd worden als Marv.

In 1990 kwam de film Home Alone uit. Deze film is misschien wel de bekendste kerstfilm aller tijden. Een film die je waarschijnlijk al een paar keer hebt gezien, en toch leuk blijft. Dit komt mede door de dieven Harry en Marv.

Hoofdpersoon Macaulay Culkin kent iedereen wel. Hij kan nog steeds niet rustig de straat op door deze rol. Maar de dief Marv, gespeeld door Daniel Stern, is een stuk minder bekend.

Carrière
Stern is natuurlijk het meest bekend van zijn rol als Marv in deel een en twee van de Home Alone-franchise. Maar hij heeft ook in een aantal andere films gespeeld. Zo was hij te zien in de films Breaking Away en Diner.

Naast deze films is hij ook te horen geweest als voice-over in de serie The Wonder Years. Je kan echter zeggen dat de grote successen na de Home Alone films zijn uitgebleven.

Heden
De vraag is natuurlijk hoe het nu met Stern gaat. Hij is nog steeds actief in Hollywood. Zo speelde hij dit jaar nog mee in de serie For All Mankind. Hij had hierin een bijrol.


Zijn grote project heet echter Everything's Peachy. Hierin speelt hij zelf de hoofdrol, en hij is tevens schrijver en regisseur. Hij is hier al mee bezig sinds 2018, dus het is even afwachten wanneer het definitieve product klaar is.

Harry
Om even terug te komen op Home Alone, daarin is Marv onderdeel van een tweetal. De dief genaamd Harry wordt gespeeld door Joe Pesci. En dat is een naam die je misschien beter kent.


Pesci is naast Home Alone namelijk ook bekend van Goodfellas en Raging Bull. Voor Goodfellas won hij in 1990 tevens de Oscar voor beste mannelijke bijrol. Een carrière die uiteindelijk iets beter is verlopen dan die van Stern.

Streamen
Deel een en twee van de Home Alone-franchise zijn te bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair