Leonardo DiCaprio wilde de carrière van deze acteur vernietigen: "hij is een l*l"

Mark Wahlberg kon het niet goed vinden met 'The Revenant'-acteur maar uiteindelijk werden ze zelfs vrienden.

Leonardo DiCaprio is misschien wel dé grootste acteur van dit moment. De met een Oscar bekroonde acteur heeft de rollen voor het oprapen, maar Mark Wahlberg is ook behoorlijk bekend en succesvol. Toch had zijn carrière heel anders kunnen lopen.

Toen beide acteurs nog heel wat jonger waren, waren zij allebei te zien in The Basketball Diaries. Hierin neemt DiCaprio de hoofdrol op zich, namelijk die van Jim Carroll, een jongen die een gave heeft voor basketball maar in een neergaande spiraal terecht komt.

Bijrol
Wahlberg wist een belangrijke bijrol te bemachtigen, namelijk die van Mickey, Jims beste vriend. De acteurs konden het echter allesbehalve goed vinden in het begin. Sterker nog, DiCaprio zou zijn best hebben gedaan om de casting van Wahlberg in de film te voorkomen.

Zo zei Wahlberg al eerder: "Hij wilde niet met mij samenwerken maar ik dacht eerlijk gezegd ook dat hij niet de hoofdrol zou moeten spelen. We mochten elkaar niet en moesten respect afdwingen, maar dat gebeurde uiteindelijk wel".

De reden
Wahlberg denkt te weten waarom DiCaprio hem niet mocht. Zo vervolgt de acteur: "Toen Leo kreeg te horen dat ik Mickey zou spelen zei hij: 'Over mijn lijk! Marky Mark zal niet in deze f*cking film te zien zijn!' Hij had het niet zo op mij, maar ik begrijp wel waarom"."Enige tijd hiervoor hadden we een basketbalwedstrijd tegen elkaar gespeeld voor een goed doel en ik had me toen nogal vervelend tegenover hem gedragen. Dus ja, hij zei toen: 'Deze f*cking l*l doet niet mee!'"

Toch wel
Het duurde eventjes, maar uiteindelijk besloten de twee hun ruzie bij te leggen. Ondanks het feit dat The Basketball Diaries wisselvallig werd onthaald, werden de acteerprestaties van de twee jonge acteurs wel geprezen. Jaren later wisten ze samen weer hoge ogen te gooien in The Departed.NieuwsFilm

meest populair