Brad Pitt zit in 'Deadpool 2' maar hij was bijna de grote schurk in de superheldenfilm

Josh Brolin schittert als Cable, maar het had er heel anders uit kunnen zien.

In Deadpool 2 zien we Brad Pitt heel snel voorbij komen. De geliefde acteur kruipt namelijk in de huid van superheld Vanisher, maar heel erg goed pakt dit niet uit... Hij speelde echter bijna een van de hoofdrollen in de film, namelijk die van de schurk Cable.

In de superheldenfilm heeft Deadpool (Ryan Reynolds) zijn handen vol aan Cable (Josh Brolin). Deadpool besluit een team samen te stellen van superhelden, genaamd X-Force, waaronder dus Pitts Vanisher.

Andere rol
Rob Liefeld, een van de Deadpool-bedenkers, zegt dat ze oorspronkelijk dachten aan Pitt als Cable: "Regisseur David Leitch heeft een goede band met Brad Pitt. De twee kennen zich al jaren en zijn vrienden. David dacht er dan ook aan Brad te casten, maar het kwam er uiteindelijk allemaal veel anders uit te zien".

Grappig genoeg had Brolin, eveneens bekend van zijn grote schurkenrol als Thanos in het MCU, oorspronkelijk geen interesse. Zo vervolgt Liefeld: "Ik denk dat ik wel mag spreken namens Josh, maar toen Fox contact met hem opnam zei hij eerst: 'Ik heb geen interesse en ik wil deze film niet maken'."

Doorslag
Zijn vrouw, Kathryn Brolin, dacht hier echter anders over en deed haar man van gedachten veranderen. Zo onthult Liefeld: "Zij zei: 'Laten we op z'n minst het script lezen'. Nadat zij het had gelezen zei zij: 'Josh, deze film moet je maken!'"."Aangezien zij zo enthousiast was besloot hij het script ook maar eens door te bladeren en kwam er toen achter dat het erg goed was. Vervolgens belde hij Fox op om te zeggen dat hij het dus wel zou doen. Hij zei net op tijd ja, anders waren we voor een andere Cable gegaan".

NieuwsFilm

meest populair