Komt 'Dune: Part Three' er eigenlijk nog wel?

Regisseur Denis Villeneuve geeft een veelbelovende update over de mogelijk volgende Dune-film.

Denis Villeneuve, regisseur van Dune: Part Two, heeft een update gegeven over Dune 3 en of het wel of niet zijn volgende film wordt.

Tijdens een persconferentie in Zuid-Korea over Part Two werd Villeneuve gevraagd naar de verfilming van Dune Messiah. Daar reageerde hij als volgt op:

Vermoeide Denis
"Het script voor het derde deel is bijna af, maar nog niet af af. Het gaat even duren... ik droom erover om een derde film te maken. Het lijkt me alleen maar logisch, maar ik weet niet wanneer ik terug zal keren naar Arrakis.

Ik zal waarschijnlijk eerst iets anders gaan doen, al is het alleen maar om een tijdje uit de zon te blijven. Voor mijn mentale gesteldheid maak ik liever eerst een andere film, maar mijn droom is om uiteindelijk nog één film te maken op de planeet waar ik van houd."

Trotse Denis
Villeneuve liet ook weten dat hij nóg trotser is op het tweede deel dan bij de eerste film het geval was. En daar heeft hij goede reden voor:"Ik vind deze film veel beter dan Part One. Er zit meer leven in. Er is een sprankelende relatie tussen de personages. Ik heb een intensiteit en emotioneel gehalte bereikt met Part Two, die ik miste in Part One.

Enthousiaste Denis
Ik zeg niet dat de film perfect is, maar ik ben blijer met Part Two dan met Part One. Ik kan niet wachten om de film te delen met de fans en het bioscooppubliek."Dune: Part Two draait vanaf 1 maart 2024 wereldwijd in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair