Johnny Depp als Satan in het nieuwe project van deze maffe regisseur?

Johnny Depp als Satan in het nieuwe project van deze maffe regisseur?

Terry Gilliam kijkt naar Johnny Depp om de rol van Satan te spelen in 'Carnival at the End of Days.'

De Amerikaanse filmmaker en Monty Python-lid Terry Gilliam is een taaie. Ondanks zijn hoge leeftijd van drieëntachtig wil hij toch nog een film maken, al moet hij dan wel eerst een productiehuis vinden die hem (financieel) wil steunen.

Gilliams laatste vijf films waren stuk voor stuk financiële dompers, dus de vraag is nog maar of er nog een producent het aandurft om hem nog eens zijn eigenzinnige stijl te laten tonen. Zelf heeft hij er in ieder geval vertrouwen in, want hij noemde onlangs dat hij Johnny Depp, een filmvriend van Gilliam, graag zou casten als de hoofdrolspeler. Met zo'n grote naam gekoppeld aan dit project is de kans van slagen aanzienlijk groot. Echter is Depps participatie nog niet bevestigd.

Idee
Het project, The Carnaval at the End of Days genaamd, zal volgens Gilliam rond de 30 miljoen euro kosten. Onlangs liet hij al iets los over het verhaal van de film:

'Dit is een eenvoudig verhaal over God die de mensheid uitroeit omdat hij zijn prachtige tuin, de aarde, heeft verpest. Er is maar één personage dat de mensheid probeert te redden en dat is Satan, want zonder de mensheid is hij zijn baan kwijtgeraakt en hij is een eeuwig personage en dus is leven zonder baan verschrikkelijk.'

Passieproject
Vijf jaar terug kon Gilliam, na twintig jaar productie, ein-de-lijk zijn film The Man Who Killed Don Quixote uitbrengen. Laten we hopen dat de productie van The Carnaval at the End of Days, áls de financiering rondkomt, iets vlotter zal verlopen.


The Man Who Killed Don Quixote is nu te zien bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair