Alles wat we tot nu toe weten over James Camerons 'Avatar 3'

Alles wat we tot nu toe weten over James Camerons 'Avatar 3'

In 2025 komt de derde Avatar film uit, lees hier wat er tot nu toe bekend over is.

Na het succes van de eerste Avatar[=/i]-film in 2009 en de tweede film uit 2022 komt in 2025 [i]Avatar 3 uit. Maar wat weten wij tot nu toe allemaal over deze film van regisseur James Cameron?

Avatar van regisseur James Cameron wist bijna 3 miljard Amerikaanse dollar op te brengen en is daarmee de meest succesvolste film ooit met twee Golden Globes en drie Oscars. Deel twee van de Avatar-reeks, Avatar: The Way of Water uit 2022 werd vorig jaar de derde succesvolste film ooit en won het een Oscar en BAFTA voor de Beste visuele effecten. Avatar 3, waarvan de titel nog onbekend is, bokst daarom op tegen hoge verwachten.

Vervolg
In de eerste Avatar ontdekt Sully (Sam Worthington) op planeet Pandora het mensachtige ras Na'vi en wordt hij verliefd op Neytiri (Zoe Saldaña) om uiteindelijk haar ras te redden van de mensen. In Avatar: The Way of Water staat het leven van Jake en Neytiri centraal. Zo doen zij er alles aan om hun kinderen te beschermen, moeten zij om zien te gaan met de constante dreiging van mensen en blijft er maar geen einde te komen aan deze problemen.

Avatar is vanaf het begin af gemaakt als een reeks van vijf films. Avatar 3 werd dan ook deels opgenomen tijdens het filmen van Avatar 2. In de derde film van de reeks worden we volgens Cameron bekend met andere culturen zoals de Ash People, de vurige versies van de Na'vi.

Cast
Naast het voortzetten van het bijzondere verhaal van Avatar komen in Avatar 3 oude bekenden terug op het witte doek. Zo zijn Sam Worthington, Zoe Saldaña en Sigourney Weaver te zien als de ouders en het kind Kiri.


Ook Stephen Lang, die bekend is van onder andere Public Enemies, speelt weer de strenge kolonel Quaritch en Kate Winslet is nog steeds te zien als Ronal.

Kijken
Al negen maal is de verschijningsdatum van Avatar 3 uitgesteld, maar hopelijk komt de film nu eind 2025 uit. Kan je ondertussen niet wachten tot dan? Kijk de eerste twee films van Avatar op Disney+ en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair