Emma Stone gekleed in "condoomjas" en "vaginablouse" voor 'Poor Things'

Emma Stone gekleed in "condoomjas" en "vaginablouse" voor 'Poor Things'

"Alles begon op vrouwelijke geslachtsorganen te lijken," vertelt de kostuumontwerper

Emma Stone speelt in Poor Things de jonge vrouw Bella Baxter, die weer tot leven gewekt wordt door onorthodoxe dokter Godwin Baxter.

Volgens Britse kostuumontwerpster Holly Waddington beelden de kostuums de seksuele ontwaking en reis van Bella uit, nadat ze weer tot leven is gewekt.

Eigentijds
'Bella Style', bestaat volgens de kostuumontwerpster uit Victoriaanse stijl met eigentijdse vormen en overdreven silhouetten.

In de film zie je crop tops, ondergoed in jaren 30-stijl, volumineuze rokken, grote gepofte mouwen en vleeskleurige blouses.

Middenplooien en flappen
De voorkant van een blouse kreeg middenplooien, veel flappen en een nauwsluitende taille en werd door de ontwerpster en regisseur grappend omgedoopt tot 'vaginablouse'.



Het kleurenpalet sluit aan bij de seksuele ondertoon van de film.

Roze tinten
"Ik onderzocht alles wat verband hield met het lichaam. Ik gebruikte een zacht palet van roze tinten die op de menselijke huidskleur lijken en alles begon op vrouwelijke geslachtsorganen te lijken," aldus Holly Waddington.

Ook werd er bij een jas gebruik gemaakt van latex in de kleur van een condoom uit het Victoriaanse tijdperk. De jas kreeg dan ook de toepasselijke naam 'condoomjas'.



Poor Things is vanaf 8 februari 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair