Kate Beckinsale werd 'te lelijk' genoemd voor een van de grootste rollen van haar carrière

Kate Beckinsale werd 'te lelijk' genoemd voor een van de grootste rollen van haar carrière

Volgens de actrice moest ze regisseur Michael Bay overtuigen dat ze wel knap genoeg was

Het komt wel vaker voor dat acteurs voor een bepaalde reden een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam Kate Beckinsale eveneens.

Haar ouders, Richard Beckinsale en Judy Loe, waren eveneens acteurs. Vanaf een jonge leeftijd wist Kate dan ook al dat ze in de voetsporen wilde treden van haar vader en moeder. Nadat ze haar diploma had gehaald in Londen, begon ze dan ook met acteren.

Carrière
Haar eerste rol wist ze te bemachtigen op 17-jarige leeftijd, namelijk in One Against the Wind in 1991. Toch ging ze hierna weer studeren aan de universiteit van Oxford, maar toen Kenneth Branagh haar in 1993 vroeg voor Much Ado About Nothing, besloot ze hierna de universiteit te verlaten om zich fulltime op het acteren te concentreren.

Dit bleek een goede zet te zijn. Ondanks het feit dat Beckinsale enkele jaren genoegen moest nemen met kleine rolletjes of cameo's, begon ze eind jaren negentig door te breken. Een van haar grootste en bekendste rollen is ongetwijfeld die van Evelyn in Pearl Harbor.

Probleem
Ondanks het feit dat deze film maar matig werd onthaald, was het een groot commercieel succes. Hetzelfde kan gezegd worden van andere films van de actrice, zoals Underworld en Van Helsing.



Ze wordt dan door menig filmfanaat ook niet echt gezien als een topactrice, maar wel is menig kijker het eens dat het een beeldschone vrouw is. Toch liep Beckinsale bijna haar rol in Pearl Harbor mis, omdat ze zogenaamd 'te lelijk' zou zijn.

Reactie
Volgens Beckinsale zelf vond regisseur Michael Bay haar niet aantrekkelijk genoeg. Dit liet hij haar weten ook: "Ik kreeg te horen dat ik niet knap genoeg was, omdat ik niet blond was en omdat mijn borsten niet groter waren dan mijn hoofd".



"Ik herinner me nog dat er paniek uitbrak bij Bay: 'Hoe kunnen we haar 'knapper' maken?'" De actrice moest vervolgens een intense work-out volgen, evenals een diet. Gelukkig was de regisseur hierna wel overtuigd, al zullen vele filmfanaten het absurd vinden dat Beckinsale Bay überhaupt moest overtuigen.

NieuwsFilm

meest populair