Viggo Mortensen werkte bijna samen met Quentin Tarantino: "het lukte net niet"

Viggo Mortensen werkte bijna samen met Quentin Tarantino: "het lukte net niet"

De overvolle agenda van de geliefde acteur zorgde ervoor dat hij de kans moest laten schieten.

Quentin Tarantino is ongetwijfeld een van de bekendste regisseurs in Hollywood. Over Viggo Mortensen kan hetzelfde gezegd worden, maar dan wel in de acteur-categorie. De twee mannen werkten ook bijna samen, maar helaas kwam het hier uiteindelijk niet van.

Mortensen, voornamelijk bekend van The Lord of the Rings maar ook van andere sterk onthaalde films als Captain Fantastic en Eastern Promises, wilde graag samenwerken met Tarantino. Hij deed dan ook audities voor verschillende films van de regisseur, maar het lukte telkens net niet.

Uitleg
Zo zegt Mortensen dat hij graag in The Hateful Eight een rol wilde bemachtigen, maar hier kwam het uiteindelijk niet van. Hij legt nu zelf uit waarom: "Ik was de hele tijd aan het reizen, om mijn twee nieuwe films, 'Jauja' en 'Far From Men' te promoten".

"Als producent en acteur moest ik deze projecten in het zonnetje zetten. Quentin wilde echter al beginnen met de opnames, maar daar had ik helaas dus nog geen tijd voor vanwege een te drukke agenda. Dat is de enige reden waarom ik de kans moest laten schieten".

Meer
Daar blijft het niet bij. Mortensen deed ook auditie voor Reservoir Dogs. Zo vervolgt hij: "Ik heb auditie gedaan voor 'Reservoir Dogs' en dat was echt leuk om te doen. Ik moest enkele pagina's van het script voorlezen samen met Harvey Keitel".



Helaas kwam het hier ook niet van, al legt de acteur niet uit waarom. Mortensen eindigt door te zeggen: "Ik vind het jammer dat het er nooit van is gekomen. Ik had maar wat graag met hem samengewerkt, maar ik heb meerdere interessante gespreken met Quentin gehad. Daar ben ik dankbaar voor". Hopelijk werken de twee in de toekomst alsnog samen.

NieuwsFilm

meest populair