Nog absurder verhaallijn in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' had de film nog gekker gemaakt

Nog absurder verhaallijn in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' had de film nog gekker gemaakt

Alles leek een kleine herhaling te zijn van wat al eerder was gezien

Volgens James Mangold, de regisseur van Indiana Jones and the Dial of Destiny onthulde dat het eerste script bovennatuurlijk was.

Het script voor de laatste Indiana Jones-film met Harrison Ford moest origineel zijn en niet iets wat het publiek al eerder had gezien, maar in het begin van leek alles een kleine herhaling te zijn van wat al eerder was gezien.

De koers en de tijd veranderen
James Mangold trok daarom samen met Jez en John-Henry Butterworth de conclusie dat het script anders moest.

Het mocht wel bovennatuurlijke elementen hebben, maar niet op dezelfde manier als in eerdere films uit de franchise. Mangold besloot zijn koers te veranderen en koos voor een tijdmachine.

Iets schokkender en gedurfder
De regisseur vertelt:"In het begin speelden ze met een heleboel verschillende dingen die eigenlijk slechts een verkleining waren van wat er in de eerste film was gebeurd. Ik zag alleen maar meer verschijningen en geesten en het voelde alsof ik de eerste film gewoon opnieuw aan het kijken was."



"Ik had het gevoel dat we iets schokkender nodig hadden, iets gedurfder, en iets dat ook Indy beïnvloedde. Als hij terug was gegaan naar nazi-Duitsland, zou hij gewoon een held zijn die Voller ervan weerhoudt zijn plan uit te voeren."

Interessanter
"Als hij terecht zou komen waar hij in de film terechtkomt, zou hij voor grotere vragen komen te staan ??over zijn eigen leven en wat hij zijn hele leven heeft gestudeerd. En ik dacht dat dat zo zou zijn. interessanter,"aldus Mangold in een interview met Gizmodo.



Heb je de avonturenfilm nog niet gezien, dan kan je het bekijken via Pathé Thuis of Disney +.

NieuwsFilm

meest populair