Nieuwste Netflix-film is een enorm succes: enorme kijkcijfers

Nieuwste Netflix-film is een enorm succes: enorme kijkcijfers

Leave the World Behind is de best bekeken Netflix-film in de eerste uren na de release in 2023.

Na al een prima ontvangst onder de meeste recensenten en meer wisselende reacties van het publiek is nu duidelijk dat Leave the World Behind een enorme kijkcijferhit is voor Netflix.

Volgens Netflix is de film van regisseur Sam Esmail (Mr. Robot) niet alleen de best bekeken film wereldwijd op de streamer, maar ook het best bekeken tijdens de eerste dagen na de release.

Miljoenen kijkers
De streamer meldt dat er tot en met afgelopen maandag al 98.7 miljoen uur naar de film is gekeken en dat de film al zo'n 41,7 miljoen keer is aangezet. En dit is een enorme score, aangezien de nummer twee van dit jaar aanzienlijk mindere cijfers laat zien.

De recent verschenen komedie Family Switch staat op 32.9 miljoen kijkuren en is 18,6 miljoen keer aangezet. De animatiefilm Leo komt tot respectievelijk 25,4 miljoen kijkuren en 14,2 miljoen kijkbeurten. The Super Mario Bros. Movie en Catering Christmas zijn de andere films in de top vijf.

Leave the World Behind
Het rampendrama met namen als Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la Herrold en Kevin Bacon laat op Rotten Tomatoes twee gezichten zien. De Tomatometer staat op 75 procent, terwijl de audience score niet verder komt dan 35 procent.


Overigens staat de IMDb, ook een publieksscore, dan weer op een 6,6/10 na 54K stemmen. Een veel degelijkere publiekswaardering dan op Rotten Tomatoes. Je vindt Leave the World Behind nog altijd op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair