De grote vraag na de Netflix-hit 'Leave the World Behind': wat betekenen de herten?

De grote vraag na de Netflix-hit 'Leave the World Behind': wat betekenen de herten?

Zouden de dieren mensen echt aanvallen of willen ze ons waarschuwen?

Recentelijk bracht Netflix de rampenfilm Leave the World Behind uit, waarin heel wat grote namen te zien zijn. Toch wordt een van de 'hoofdrollen' gespeeld door de vele herten die in de blockbuster voorkomen, maar wat betekenen deze dieren nu precies?

De film volgt een gezin van vier, dat eventjes het hectische New York wil ontsnappen om samen op vakantie te gaan op een afgelegen woning op Long Island. In eerste instantie genieten ze van de tijd die ze samen doorbrengen, totdat er rare dingen beginnen te gebeuren.

Ramp
Op een avond keren de eigenaars van de woning, G.H. en zijn dochter Ruth, zonder ook maar iets aan te kondigen, terug. De twee beweren dat er een black-out heerst, maar er lijkt meer dan alleen dat aan de hand te zijn. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen om het te overleven.

Rose, het dochtertje van het gezin van 4, spot als eerste de herten. Honderden herten staan achter in de tuin, die haar onheilspellend aankijken. Toch voelt zij zich niet bedreigd. Aan het einde wordt het een ander verhaal met Ruth, wanneer zij iets soortgelijks meemaakt en het lijkt alsof ze aangevallen gaat worden.

Uitleg
In de film horen we tijdens een radio broadcast dat er een cyber-attack gaande is, waardoor de dieren ook allemaal enorm van slag zijn. Rose gelooft dat de dieren aanvoelen dat er iets niets klopt en ze de mensen willen waarschuwen.



Regisseur Sam Esmail kwam met een uitleg: "Herten zijn rustige en vredige dieren. Ze zijn niet agressief, maar het feit dat we hun schattige beeld omtoveren in iets engs en dreigends vond ik heel interessant om te doen".

NieuwsFilm

meest populair