Dit is de enige acteur die in alle zeven delen van 'Mission: Impossible' heeft gespeeld naast Tom Cruise

Dit is de enige acteur die in alle zeven delen van 'Mission: Impossible' heeft gespeeld naast Tom Cruise

Ving Rhames speelt sinds de eerste film uit 1996 mee in ieder deel.

In 1996 kwam de film Mission: Impossible uit. Sindsdien zijn er zes vervolgen uitgekomen en een zevende vervolg is in de maak. De grote ster van de franchise is natuurlijk Tom Cruise. Maar hij is niet de enige die in alle delen heeft meegespeeld.

In de zeven delen die tot nu toe zijn verschenen, hebben al heel wat sterren meegespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Jeremy Renner, Rebecca Ferguson en Simon Pegg. Maar niemand speelde zo vaak mee als Ving Rhames.

Carrière
Rhames, geboren in 1959, begon in 1984 met acteren. Zijn grote doorbraak kwam in 1994, toen hij meespeelde in Pulp Fiction. Zijn grote volgende succes was Mission: Impossible.

Sinds het eerste deel in 1996 uitkwam, heeft hij in ieder deel meegespeeld. Hij speelt de rol van Luther Stickell, lid van het team van Ethan Hunt (Cruise), en tevens zijn beste vriend. Hij staat ook op de planning om mee te spelen in de achtste film van de franchise.

Dood
Opvallend is dat het personage van Rhames oorspronkelijk al in de eerste film zou sterven. Regisseur Brian De Palma stak daar echter een stokje voor, en dat is maar goed ook.


Ondanks dat Cruise het gezicht is van de franchise, wordt Rhames ook geroemd om zijn rol. Zo wordt hij "het hart van de franchise" genoemd. Er wordt tevens over hem gezegd dat hij "de lijm is die de franchise bij elkaar houdt".

Samenwerking met Cruise
Rhames is Cruise enorm dankbaar voor de samenwerking, die na al die jaren nog steeds goed loopt. De films hebben Rhames veel gebracht en dat is volgens hemzelf mede door Cruise zelf.


Rhames vindt het ook belangrijk dat een donker personage zo vaak in de vervolgfilms voorkomt. Volgens Rhames worden deze vaak snel vermoord, dus hij is blij dat zijn personage nog leeft.

Streamen
Mission: Impossible is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair