Bush-film nu al controversieel

In het script voor Oliver Stone's nieuwste film W. scheldt hoofdpersoon George W. Bush er lustig op los terwijl hij nog altijd herstellende is van alcoholisme, en geobsedeerd is door honkbal, Saddam Hussein en de moeizame relatie met zijn vader. The Hollywood Reporter wilde weten hoe accuraat dit beeld van de zittende Amerikaanse president is, en stuurde het script, dat dateert van oktober vorig jaar (en volgens sommigen inmiddels al twee maal herschreven is), op naar vier verschillende biografen van Bush jr.

Natuurlijk moet een film pas beoordeeld worden als de regisseur er mee klaar, en niet voordat hij er nog aan moet beginnen (de opnames starten op 21 april, met Josh Brolin als Bush). Toch zorgt het script nu al voor controverse in de Verenigde Staten, zeker omdat die biografen nogal gemengd reageren op het script dat zij te zien kregen. Specifieke scènes waren volgens hen wel grotendeels op waarheid berust, maar de personages over de top karikaturen.

"Het wekt de indruk dat het Witte Huis als een soort studentenhuis gerund wordt", aldus Robert Draper, auteur van Dead Certain: The Presidency of George Bush. Jacob Weisberg, schrijver van The Bush Tragedy, betwijfelt ten zeerste dat Stone van plan is een eerlijk portret van de president neer te zetten. Lees het volledige artikel van The Hollywood Reporter hier voor meer utigebreide kritiek. Het is goed mogelijk dat de film in november zal uitkomen, tijdens de presidentsverkiezingen, wat vast voor nog meer controverse zal zorgen.



NieuwsFilm

meest populair