Sylvester Stallone over zijn tegenstander in 'Rocky IV': "Ik haatte hem gelijk"

Sylvester Stallone over zijn tegenstander in 'Rocky IV': "Ik haatte hem gelijk"

Dolph Lundgren was zo perfect voor de rol dat hoofdrolspeler Stallone jaloers was.

Sylvester Stallone is al decennialang actief als acteur, maar zijn bekendste werk is ongetwijfeld zijn rol als Rocky Balboa in de geliefde franchise. Tijdens een recent interview laat hij zich uit over zijn iconische rol en waarom ze Dolph Lundgren castte als de grote 'schurk'.

Stallone was degene die erop stond dat Lundgren werd gecast als Ivan Drago en dit was een goede zet. De acteur wist hoge ogen te gooien in de blockbuster, maar de reden waarom hij werd gecast is wel merkwaardig.

Uitleg
Zo zegt Stallone over hun eerste ontmoeting: "Toen hij de kamer kwam binnengelopen waar ik aan het wachten was voelde ik meteen haat voor hem. Het was alsof deze man al 1000 jaar verder was dan de rest wat betreft de menselijke ontwikkeling".

"Het is een boom van een vent, hij heeft haar dat je alleen kan knippen met een grasmaaier, zijn jukbeenderen lijken wel op een Harley Davidson en zijn lippen zijn zo groot dat als hij te hoog zou vliegen deze zouden kunnen exploderen. Ook had hij een enorme gespierde nek, om nog maar te zwijgen over zijn schouders".

Perfect
Stallone liet eerlijk weten jaloers te zijn, maar Lundgren was wel de perfecte kandidaat. Zo vervolgt hij: "Ik had lang gezocht naar de perfecte slechterik voor 'Rocky IV', maar ik kon deze niet vinden, totdat ik Dolph tegenkwam. Hij was op elke mogelijke manier fantastisch voor de rol".



NieuwsFilm

meest populair