Algemeen

Stormtroopers voor Hooggerechtshof

door Jeffrey op 09.04.2008 om 12:48 in Algemeen
SW-productiehuis Lucasfilm Ltd. is in een rechtszaak verwikkeld met de Britse kostuumdesigner Andrew Ainsworth. Ainsworth, die de helmen van de Stormtroopers - de infanteristen van het Galactische Keizerrijk - ontwierp voor de eerste Star Wars in 1977, verkoopt nu replica's van die helmen met de bijhorende wapenuitrusting op zijn website.

Volgens de advocaten van Lucasfilm schendt de ontwerper hiermee het handelsmerk en auteursrecht dat op hun eigendom rust. De filmmaatschappij won het geschil reeds in 2006 voor een rechtbank in Californië, en wil het vonnis nu bekrachtigd zien voor het Hooggerechtshof in Londen.

Maar Ainsworth laat het daar niet bij en spant een tegenproces in. Hij beweert dat de auteursrechten bij hem berusten, en eist nu een aandeel in de inkomsten van de dubbele SW-trilogie. Zijn advocaten schatten dat bedrag op 24 miljard dollar.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wesley18M

Avatar

Wat een gezeur allemaal:P
maar wie zou er niet zeiken om 24 miljard dollar!!!
Dat bedrag wil ik wel heeeel graag op me rekening hebben:~

master3d

Avatar

Dan moet je wel hele goeje advocaten hebben om voor een helm ontwerp 24 miljard te krijgen..(ik dacht eerst miljoen)

Mellie

Avatar

master3d "Dan moet je wel hele goeje advocaten hebben om voor een helm ontwerp 24 miljard te krijgen..(ik dacht eerst miljoen)"


"dat bedrag" (24 miljard dollar) slaat in de tekst slaat op "de inkomsten van de dubbele SW-trilogie," daar willen ze een "aandeel" van!

Begrijpend lezen noemen ze dat!

NieuwsFilm

meest populair