Langverwachte Netflix Original stormt de Netflix Top 10 binnen

Langverwachte Netflix Original stormt de Netflix Top 10 binnen

23 jaar na het eerste deel weet Chicken Run: Dawn of the Nugget hoge ogen te gooien.

Nadat enkele weken heel wat kerstfilms bovenaan de Netflix Top 10 stonden, is de lijst nu weer grotendeels in handen van andere films. De Netflix Original Leave the World Behind doet het ijzersterk en de bioscoopfilms Operation Kandahar en Love Again worden ook goed bekeken. Op de vierde plaats komt het vervolg op Chicken Run uit 2000 binnen.

Chicken Run: Dawn of the Nugget van regisseur Sam Fell (ParaNorman, Flushed Away) wordt door Netflix omschreven met woorden als "uitbundig, geestig" en "actiekomedie". Je hoort in de Engelstalige versie stemmen van Thandiwe Newton, Zachary Levi en Bella Ramsey.

Sterk ontvangen
De film van Aardman Animations staat op een prima 79 procent na 86 recensies en zelfs op 92 procent op de Audience Score. Op de IMDb staat de animatiefilm er ook prima voor met een 7,4/10.

De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Chicken Run: Dawn of the Nugget biedt meer van de makkelijke humor en prachtige animatie waar de fans van het origineel van kunnen genieten, hoewel er een algemeen gevoel is van een iets minder eindresultaat."

Nu op Netflix
Wil je Chicken Run: Dawn of the Nugget graag zien, dan vind je deze nu hier op Netflix. Ook het origineel staat op de streamer.


De synopsis: Een groep onbevreesde kippen werkt samen om alle pluimvee te redden van een onheilspellende, nieuwe dreiging: een nabijgelegen boerderij waar iets verdachts gebeurt.

NieuwsFilm

meest populair