Topacteur Michael Keaton speelde zijn beste rol in deze fantasyfilm met een behoorlijke cult-following

Topacteur Michael Keaton speelde zijn beste rol in deze fantasyfilm met een behoorlijke cult-following

De geesten van een overleden echtpaar worden lastiggevallen door een ondraaglijke familie die bij hen in huis is komen wonen, en huren een kwaadaardige geest in om hen te verdrijven.

De tweeënzeventigjarige Michael Keaton in de jaren tachtig en negentig één van de grootste Hollywood-sterren. Zo was zijn rol als Batman in Tim Burtons Batman was legendarisch. Toch had Keaton het jaar voordat hij zijn zwarte cape omdeed een eveneens legendarische rol waar hij zich voor moest kleden in een zwart-wit pak: Beetlejuice.

Deze horrorkomedie, die ook door Burton werd geregisseerd, was wellicht niet direct een even groot succes als Batman, maar kreeg door de jaren heen wel een cult-following.

Synopsis
Nadat Barbara en Adam Maitland zijn omgekomen bij een auto-ongeluk, zitten ze vast in hun buitenverblijf en kunnen ze het huis niet verlaten. Wanneer de ondraaglijke Deetzes en tienerdochter Lydia het huis kopen, proberen de Maitlands hen zonder succes weg te jagen.

Hun inspanningen trekken Beetlejuice aan, een onstuimige geest wiens 'hulp' al snel gevaarlijk wordt voor de Maitlands en de onschuldige Lydia.

Beetlejuice versus Joker
Hoewel Keaton dus niet de hoofdrol speelt (en zelfs maar zeventien van de tweeënnegentig minuten durende film in beeld is) weet hij wel behoorlijk de show te stelen met zijn geschifte invulling van het karakter.


Je zou je na het zien van Beetlejuice bijna af gaan vragen hoezo Keaton niet auditie heeft gedaan voor The Joker in plaats van Batman. Desalniettemin mogen we blij zijn dat de rol uiteindelijk naar de geweldige Jack Nicholson is gegaan.

Langverwacht vervolg
Al jaren weten we dat er een Beetlejuice 2 aan zat te komen, maar de nieuwe productie van Tim Burton kwam toch maar langzaam op gang. Vorige maand wist FilmTotaal dan eindelijk te melden dat de film is opgenomen (klik hier voor het artikel).


Zowel Winona Ryder als Michael Keaton keren terug voor dit vervolg, dus laten we hopen dat dit langverwachte vervolg het wachten waard was.

NieuwsFilm

meest populair