Aangrijpende topfilm op Netflix houdt kijkers aan de buis gekluisterd

Aangrijpende topfilm op Netflix houdt kijkers aan de buis gekluisterd

Ben Affleck en Matt Damon hadden een enorm succes in 1997, ook met dank aan Robin Williams.

Velen hebben wel van de film Good Will Hunting gehoord. De film betekende de definitieve doorbraak van de vrienden Ben Affleck en Matt Damon. Het drama dendert nu de Netflix Top 10 binnen.

Good Will Hunting uit 1997 komt van regisseur Gus Van Sant en Netflix omschrijft de film als "sentimenteel, bitterzoet" en "aangrijpend". Naast Damon en Affleck zie je ook rollen van onder andere Robin Williams, Stellan Skarsgård en Minnie Driver.

Waanzinnige ontvangst
Het drama won twee Oscars (voor de rol van Williams en het scenario van Affleck en Damon) en staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op 97 procent. De IMDb komt uit op een 8,3/10 na ruim een miljoen stemmen.

"De film heeft een voorspelbare verhaallijn, maar Good Will Hunting voegt genoeg eigenaardigheden toe aan de reis - en zit boordevol krachtige vertolkingen - zodat het een vermakelijk, emotioneel rijk drama blijft," aldus de critics consensus.

Nu op Netflix
Wil je Good Will Hunting graag (nog) een keer zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis: Als docenten ontdekken dat een doelloze conciërge ook een wiskundig genie blijkt te zijn, helpt een therapeut de jongeman zijn belemmerende problemen te overwinnen.

NieuwsFilm

meest populair