Deze Netflix-blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze Netflix-blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

'Bright' heeft hoge kijkcijfers, maar de recensies waren verre van geweldig.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers op Rotten Tomatoes het grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande Netflix-blockbuster.

Het gaat hier om de fantasiefilm Bright, die in 2017 op de streamingdienst verscheen. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin mythische wezens naast mensen leven. Een agent moet noodgedwongen samenwerken met een ork, om een wapen te vinden waar iedereen naar op zoek is.

Team
De film werd gemaakt door regisseur David Ayer, eveneens bekend van End of Watch en Fury. Net zoals voor zijn eerdere films, wist hij weer grote namen te strikken. In Bright zijn de hoofdrollen namelijk weggelegd voor Will Smith, Joel Edgerton en Noomi Rapace.

Toch wist dit sterrenensemble niet iedereen te overtuigen. Hoewel de meeste Netflix-abonnes wel van de film konden genieten en deze op Rotten Tomatoes een hele nette 83% geven, ligt het cijfer bij de gewone filmcritici heel wat lager. Zij geven de blockbuster namelijk slechts een 26%.

Verschil
De grote vraag is nu, waar komt dit gigantische verschil van maar liefst bijna 60% eigenlijk vandaan? Bright werd, toen deze uitkwam, al snel de best bekeken Netflix Original Film aller tijden. In drie dagen tijd werd deze in de Verenigde Staten 11 miljoen keer bekeken. Buiten de VS scoorde Bright ook mooie kijkcijfers.



Een tweede deel werd dan ook al snel aangekondigd, maar nu, vele jaren later, wachten we nog steeds en is het akelig stil. Edgerton zei al eerder dat de negatieve kritiek van de recensenten niet meehielp.

Resultaat
Al met al zeiden de meeste kijkers dat ze wel konden genieten van de Bright-wereld en dat de film er mooi uitziet. Filmcritici zeggen juist weer dat de blockbuster te hard probeert om fantasie, een politieverhaal en een kritiek op de maatschappij probeert te mengen in een enkel verhaal.



NieuwsFilm

meest populair