Volgens Jason Momoa ligt de terugkeer van Aquaman aan de fans: "Het DCEU is afgelopen"

Volgens Jason Momoa ligt de terugkeer van Aquaman aan de fans: "Het DCEU is afgelopen"

'Aquaman and the Lost Kingdom' betekent het einde van het DCEU, maar is het ook het einde van Aquaman?

Deze week komt er met de release van Aquaman and the Lost Kingdom een einde aan het DCEU. Dat betekent dat we Henry Cavill niet meer zullen zien als Superman en Ben Affleck keert niet terug als Batman. Maar is het ook de laatste keer dat we Jason Momoa als Arthur Curry aka Aquaman zullen zien?

Aquaman-ster Jason Momoa werd in een interview gevraagd wat hij vindt van dat zijn film de laatste is in het DCEU en of er een mogelijkheid bestaat dat hij Aquaman blijft spelen in het nieuwe universum van DC.

"Een mooi einde"
"Ik denk dat het mooi is dat deze film alles afsluit", vertelt Momoa tegen Etalk. "Je krijgt te zien waar Arthur is en ik denk dat het een mooie reis is. Na 10 jaar is het DCEU afgelopen en ik denk dat in deze film alles samenkomt, ik denk dat het een mooie manier is om het te eindigen."

"Tenzij, ik bedoel kijk, het is een groot universum en wie weet wat er nog kan gebeuren. Het mooie is, het ligt aan de fans of we nog verder kunnen gaan. Wij hebben ons werk gedaan en ik ben trots op de film die we gemaakt hebben."

Lobo
Momoa houdt de deur voorlopig dus nog op een kier wat betreft een terugkeer in het nieuwe universum van DC. De geruchten gaan ook al langer dat Momoa wel een onderdeel gaat zijn van de DC-reboot, maar dan niet als Aquaman maar als de premiejager Lobo.



Of we Aquaman wel of niet terug gaan zien zal dus voornamelijk te maken hebben met de ontvangst van de nieuwe film. De eerste Aquaman bracht in 2018 ruim een miljard dollar op. Tot nu toe ziet het er voor het vervolg minder rooskleurig uit. De voorspellingen laten zien dat Aquaman and the Lost Kingdom tussen de $35 en $40 miljoen zal opbrengen in het kerstweekend.

DCEU
Het DCEU begon 10 jaar geleden in 2013 met Zack Snyder's Man of Steel. In totaal zijn er 16 films, van wisselende kwaliteit en succes, uitgebracht in de filmreeks. In 2025 komt nieuwe DC-baas James Gunn met Superman: Legacy, het eerste deel van een nieuwe reeks DC-films met nieuwe acteurs. Maar eerst moet studio Warner Bros. nog een einde breien aan het huidige DCEU. Na een rampzalig jaar voor de studio met flops zoals Shazam! Fury of the Gods en The Flash hoopt Warner met een nieuwe Aquaman het jaar toch nog positief te eindigen.

Je ziet Aquaman and the Lost Kingdom vanaf nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair