'Lord of the Rings' was de reden waarom Heath Ledger niet een hoofdrol kreeg in 'Pirates of the Caribbean'

'Lord of the Rings' was de reden waarom Heath Ledger niet een hoofdrol kreeg in 'Pirates of the Caribbean'

Regisseur Gore Verbinski had meer vertrouwen in Orlando Bloom.

Orlando Bloom was al in wat grote films te zien, maar zijn bekendste werk is ongetwijfeld toch wel zijn rol als Legolas in The Lord of the Rings en The Hobbit-films en Will Turner is de Pirates of the Caribbean-franchise. Toch had het allemaal veel anders kunnen lopen.

Toen regisseur Gore Verbinski begon te werken aan de eerste Pirates-film, had hij meerdere grote namen in gedachten. Hij wist de nodige sterren te strikken, zoals natuurlijk Johnny Depp, Keira Knightley en Geoffrey Rush. Voor de rol van Will Turner was hij aan het twijfelen.

Bloom of Ledger
Niemand minder dan Heath Ledger maakte ook kans op de rol, maar Verbinski koos uiteindelijk toch voor Bloom. De reden hiervoor? Verbinski is, net zoals miljoenen filmfanaten, een grote fan van The Lord of the Rings-trilogie en wilde dus graag samenwerken met Bloom.

Verbinski was er ook van overtuigd dat Bloom op dat moment in zijn carrière de grotere naam van de twee was en dus eveneens meer aandacht zou trekken voor zijn film. Hoewel Ledger al hoge ogen had weten te gooien in Blackrock en 10 Things I Hate About You, moest hij de rol dus afstaan aan Bloom.

Oscar
Ledger werd in 2008 echt wereldberoemd, toen hij een weergaloze prestatie neerzette in The Dark Knight als Batmans aartsvijand Joker. Hiervoor won hij dan ook een Oscar. Helaas hebben we niet lang van de acteur kunnen genieten, want hij overleed datzelfde jaar op 28-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair