Tom Hanks draaide helemaal door tijdens de opnames van deze geliefde film

Tom Hanks draaide helemaal door tijdens de opnames van deze geliefde film

Tijdens het filmen van 'Cast Away' werd de acteur langzaam gek.

In 2000 kwam de film Cast Away uit. Tom Hanks speelt de hoofdrol in deze film. De film werd goed ontvangen, maar dat betekent niet dat de opnames voor Hanks altijd even fijn waren.

In deze film, geregisseerd door Robert Zemeckis, speelt Hanks de rol van een man die na een vliegtuigramp alleen moet zien te overleven op een eiland. Na verloop van tijd wordt de man steeds gekker en begint hij onder andere tegen een bal aan te praten en geeft deze zelfs een naam, Wilson.

Ontvangst
De film werd heel goed ontvangen. Zo heeft de film een score van 7,8/10 op IMDb, en dat met meer dan 600.000 stemmen. Op Rotten Tomatoes staat de film op een hele mooie 89%, wat vrij goed is.

De film werd genomineerd voor twee Oscars, die voor beste acteur, voor Hanks, en voor beste geluid. Helaas won de film daarvan geen een. Wel won Hanks voor zijn rol een Golden Globe.

Opnames
Ondanks het feit dat de film goed werd ontvangen door zowel critici als publiek, zal Hanks niet met veel plezier terugdenken aan deze film, of in ieder geval de opnames ervan. Deze waren namelijk niet altijd even prettig.


Hanks zegt zelf in een interview dat hij 'gek werd naarmate de opnames vorderden.' Ook vertelt hij dat hij de dialogen met de bal, Wilson, in zijn hoofd kon horen.

Rust
In de film is grotendeels alleen het personage van Hanks te zien en dat was ook iets wat de opnames lastig maakte. Hanks had hierdoor nooit een dag rust van de opnames, omdat hij de enige was die gefilmd moest worden.


Zelf zegt Hanks hierover dat hij zich niet veel meer kan herinneren van de opnames. Zo kan hij zich niet meer herinneren dat er ooit actie en cut is geroepen op de set. Dit komt volgens hem zelf dus omdat hij constant op beeld was.

Streamen
Wil je Cast Away kijken? Dat kan, de film is beschikbaar op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair