Hugh Jackman had grote invloed op de eerste 'Pirates of the Caribbean'

Hugh Jackman had grote invloed op de eerste 'Pirates of the Caribbean'

De rol voor kapitein Jack Sparrow was origineel geschreven voor Hugh Jackman

Als we denken aan Pirates of the Caribbean nummer één The Curse of the Black Pearl, die trouwens dit jaar alweer twintig jaar oud is, denken we snel aan Johnny Depp die de legendarische kapitein Jack Sparrow speelt.

Het is moeilijk iemand anders dan Depp in te beelden als het aankomt op Jack Sparrow. Depp heeft de rol echt zijn eigen gemaakt. Echter was het niet altijd de bedoeling dat Depp de rol zou spelen. Schrijver van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl Stuart Beattie had origineel Hugh Jackman in gedachten voor de kapitein.

Jack Sparrow
Jackman kennen we voornamelijk van zijn rol als Wolverine in the X-men-series. De reden dat Beattie origineel Jackman in gedachte had is niet uit het niets gekomen. Beattie en Jackman waren namelijk vrienden sinds de middelbare school. Dat is ook de reden dat Kapitein Jack Sparrow Jack van zijn voornaam heet. Omdat Jack terugkomt in Jackman.

Ondanks dat de rol niet origineel voor hem was geschreven, wist Johnny Depp de rol een eigen twist te geven. Hij heeft voor zijn vertaling van Jack Sparrow meerdere prijzen gekregen en lovende reacties van fans en critici. Depp heeft Sparrow gebaseerd op de Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Dat is waarom in Pirates of the Caribbean: At World's End Richards de vader van Jack Sparrow speelt.

Groot succes
Ondanks dat we nooit zullen weten hoe Pirates of the Caribbean was geweest met Hugh Jackman als de rumdrinkende kapitein is het niet te ontkennen dat goud is geslagen door Johnny Depp uiteindelijk de rol te laten spelen.



De complete filmreeks heeft bijna 4.5 miljard dollar verdiend en meerdere prijzen gewonnen waaronder de BAFTA Awards, Golden Globes, Empire Awards, MTV Moview Award, de Satellite Awards en de Critics Choice Awards.

Pirates 6
Met het grote succes van de Pirates of the Caribbean-films is natuurlijk de vraag: kunnen we een zesde deel verwachten? Het nieuws is momenteel dat Depp er niet meer naar voelt om terug te komen. Geruchten gaan dat er een Pirates spin-off in de maak is met niemand meer dan Barbie-ster Margot Robbie, maar dat is nog niet zeker.Ook is er schijnbaar nog geen script voor een zesde deel. Het lijkt er dus op dat we de komende tijd geen nieuwe Pirates of the Caribbean in de bioscoop zullen zien.

NieuwsFilm

meest populair