Idris Elba heeft spijt van zijn doorbraakrol in 'The Wire': 'wat zijn we in vredesnaam aan het doen?'

Idris Elba heeft spijt van zijn doorbraakrol in 'The Wire': 'wat zijn we in vredesnaam aan het doen?'

De acteur vindt het niet kunnen dat een drugsdealer een rolmodel wordt.

Sommige acteurs zijn dolblij wanneer ze een grote rol weten te scoren, maar soms komt het ook wel eens voor dat filmtalenten spijt hebben van een rol. Idris Elba hoort in die laatste categorie thuis.

Elba is al jarenlang een grote naam in Hollywood en weet de ene na de andere grote rol te strikken. Alleen al dit jaar was hij te zien in blockbusters Luther: The Fallen Sun en Extraction 2, de serie Hijack en het videospel Cyberpunk 2077: Phantom Liberty.

Carrière
Kortom, de geliefde acteur heeft meer dan genoeg werk. Ook wist hij al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Beasts of No Nation en Mandela: Long Walk to Freedom. Zijn grote doorbraak kende hij met de uiterst populaire HBO-serie The Wire, maar toch heeft de acteur hier zelf zijn bedenkingen over.

Ondanks het feit dat Elba wereldberoemd werd dankzij de sterk onthaalde serie, heeft hij toch enigszins spijt ervan dat hij in de huid kroop van het personage Stringer Bell. Laatstgenoemde is de rechterhand van een drugsbaron, genaamd Avond Barksdale.

Rolmodel
Wanneer Barksdale de gevangenis ingaat, neemt Bell het stokje over en wordt hij de nieuwe grote baas. Hoewel Elba het personage overtuigend neerzet en hierdoor veel fans kreeg, weet de acteur niet of hij hier trots op moet zijn.


Zo zei Elba al eerder: "Iedereen is helemaal weg van Stringer Bell, maar willen we echt zo iemand als rolmodel hebben? Vinden we het goed wat zo iemand doet? Is het normaal om een gemeenschap te vernietigen met al je heroine, enkel en alleen omdat Bell slim is en daardoor dus cool? Ik heb daar een probleem mee".

Andere rollen
De acteur nam zich hierna ook voor niet meer rollen te spelen waar hij achteraf spijt van zou hebben, waardoor hij zorgvuldiger films en series begon uit te kiezen. Toch valt het niet te ontkennen dat The Wire zijn carrière een enorme boost heeft gegeven.

NieuwsFilm

meest populair