Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat de beste film van 2011 geen enkel beeldje won

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat de beste film van 2011 geen enkel beeldje won

Nicolas Winding Refn en Ryan Gosling wisten hoge ogen te gooien met 'Drive' maar werden er niet voor beloond.

Het komt wel vaker voor dat de Academy voor gefronste wenkbrauwen zorgt. Soms gaan de Oscars naar een film of persoon waarvan je het totaal niet had verwacht maar grote kanshebbers gaan met lege handen naar huis. Drive hoort in die laatste categorie.

Drive vertelt het verhaal van een Hollywood-stuntrijder, die de kijker enkel en alleen leert kennen als 'Driver'. Laatstgenoemde verdient bij door in de avonduren vluchtauto's te besturen van de criminele onderwereld. Een missie loopt echter volledig uit de hand, waardoor Driver aan de stok krijgt met de gevaarlijkste gangsters in Los Angeles.

Cast
De film werd gemaakt door regisseur Nicolas Winding Refn, eveneens bekend van Bronson. Drive was zijn echte grote doorbraak. Hetzelfde kan gezegd worden van Ryan Gosling, die in de film de hoofdrol op zich neemt.

Hoewel de bijrollen van de film fantastisch worden ingevuld door grote namen als Carey Mulligan, Oscar Isaac, Bryan Cranston, Christina Hendricks en Ron Perlman, is Gosling de grote smaakmaker. Laatstgenoemde begon al op jonge leeftijd te acteren, maar kreeg vaak soortgelijke rollen aangeboden.

Gosling
De acteur werd al wereldberoemd enkele jaren eerder met The Notebook, maar vervolgens werd hij bijna alleen nog maar gevraagd voor romkoms. Met Drive zette Gosling een van de beste prestaties van zijn carrière neer en toonde hij aan dat hij perfect serieuzere rollen aankan.


Vreemd genoeg werd hij niet genomineerd voor een Oscar. Sterker nog, Drive ontving maar één enkele nominatie voor sound editing, dat terwijl de film in de ogen van de nodige cinefielen dé film van 2011 was.

Cijfers
Dat valt ook wel te zien aan de cijfers die Drive overal scoort. Op IMDb staat hij op een hele nette 7,8 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 93%. Op FilmTotaal kreeg dit pareltje weer een 5/5 sterren recensie.


Interesse? Kijk Drive dan nu op Amazon Prime, Pathé Thuis, NL Ziet of CineMember!

NieuwsFilm

meest populair