De beste superheldenfilm van 2023 kwam van Marvel, de slechtste van DC

De beste superheldenfilm van 2023 kwam van Marvel, de slechtste van DC

Althans, Sony heeft eigenlijk de grootste hit van het jaar te pakken.

Sommige filmfanaten lijken superheldenfilms ietwat moe te worden. Voorheen scoorden de blockbusters van Marvel en DC zo goed als altijd enorm goede cijfers, maar dat is niet langer het geval. Dat betekent niet dat we in 2023 niet op veel moois getrakteerd werden.

Er kwamen dit jaar natuurlijk weer heel wat films uit en ook weer de nodige superhelden-blockbusters. Als we ons even alleen focussen op de cijfers van Rotten Tomatoes, is het duidelijk te zien welke films wel en niet goed onthaald werden. Zie hieronder de slechtste en de beste film.

Aquaman and the Lost Kingdom
Sinds James Gunn werd aangesteld als de nieuwe grote baas van DC, vinden er de nodige veranderingen plaats, maar het kwam wel gewoon nog van de tweede Aquaman-film. Hoewel hoofdrolspeler Jason Momoa weer een goede prestatie neerzet, weet de blockbuster niet te overtuigen.



De film wordt beschreven als rommelig en onevenwichtig. Ook zeggen de nodige filmcritici dat het duidelijk te zien is dat er de nodige creatieve problemen achter de schermen gaande waren. De Rotten Tomatoes-score is dan ook niet mals en behoorlijk 'rotten' met zijn 36%.

Guardians of the Galaxy Vol.3
Weer een project dat met Gunn te maken heeft. De regisseur maakt zijn trilogie in stijl af en leverde een ontroerend oorsprongsverhaal voor de geliefde Rocket. Ook het derde deel was weer een kaskraker.



Ondanks het feit dat Gunn het hierbij laat en sommige Guardians-leden niet zullen terugkeren, liet de filmmaker wel weten dat hij hoopt dat een andere regisseur het stokje zal overnemen. Gezien de hoge Rotten Tomatoes-score van 82%, zullen Disney en Marvel hier waarschijnlijk wel oren naar hebben.

Baas boven baas
Er is echter een blockbuster die nog beter scoort met een geweldige 95%, namelijk Spider-Man: Across the Spider-Verse. Net zoals zijn voorganger werd de prachtige animatiefilm enorm sterk onthaald.



Helaas zullen we wel nog even moeten wachten op het derde deel, Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

NieuwsFilm

meest populair