Regisseur over de Netflix-hit 'Leave the World Behind': "de perfecte manier"

Regisseur over de Netflix-hit 'Leave the World Behind': "de perfecte manier"

Sommige kijkers vinden het einde helemaal niks, anderen vinden het juist wel passend.

Nog niet zo heel lang geleden verscheen de Netflix-film Leave the World Behind. De streamingdienst zal zeer tevreden zijn met de kijkcijfers. Niet voor niets staat de film op dit moment de nummer 1 op IMDb. Nu laat regisseur Sam Esmail van zich horen. Opgelet: SPOILERS volgen!

Esmail, o.a. bekend van de geliefde Mr. Robot-serie, liet zich uit over zijn blockbuster en dan wel voornamelijk het einde, dat de nodige kijkers controversieel vinden. Hier zegt hij nu zelf het volgende over.

Samenwerking
Zo begint de regisseur: "Ik vind het geweldig dat ik voor mijn film heb kunnen samenwerken met Netflix. Zo kunnen we heel veel mensen bereiken en kan bijna iedereen de film zien. Het doel was om een gesprek op gang te brengen en dat is zeker gebeurd".

Wat betreft het 'Friends'-moment, dat was al vanaf het begin gepland: "Het was in mijn ogen de perfecte manier om de film te eindigen. Ik zei dit al vanaf de eerste dag tegen de studio. Ik wist dus al vanaf het begin hoe het verhaal tot een einde zou komen".

Ontvangst
Esmail vervolgt: "Ik heb de discussie over het einde van de film meegekregen. Ik weet dat sommige mensen het een vreselijk einde vinden, anderen begrijpen het. Ik vind het leuk dat filmfanaten er een debat over kunnen voeren, maar ik vind het vooral leuk om te zien hoe mensen er over brainstormen".



NieuwsFilm

meest populair