'Rebel Moon'-acteur over dat hij "bijna Anakin Skywalker" speelde in de 'Star Wars'-prequels

'Rebel Moon'-acteur over dat hij "bijna Anakin Skywalker" speelde in de 'Star Wars'-prequels

Charlie Hunnam had zelfs een gesprek met George Lucas maar dit verliep allesbehalve soepel.

Charlie Hunnam speelt een van de hoofdrollen in Zack Snyders Rebel Moon, dat ook wel een soort Star Wars-blockbuster wordt genoemd. Wist je echter ook dat de acteur bijna opdook in George Lucas' 'galaxy far, far away'?

Hunnam, o.a. bekend van de serie Sons of Anarchy, maakte kans op een van de grootste rollen in het Star Wars-universum, namelijk die van Anakin Skywalker, de Jedi Knight die Darth Vader wordt. Deze rol ging uiteindelijk naar Hayden Christensen, maar Hunnam was er behoorlijk dichtbij.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Hunnam weten dat hij Lucas had getroffen: "Ik weet het niet meer allemaal in detail, maar ik heb inderdaad een gesprek gehad met George. Dat is volgens mij best wel speciaal, want hij treft volgens mij niet zoveel acteurs".

"Als ik me niet vergis, maakten twee of drie acteurs kans op de rol en daar hoorde ik dus bij". Maar waarom ging Lucas dan niet voor Hunnam? Laatstgenoemde denkt de reden daarvoor te kennen.

Te nerveus
Hunnam eindigt door te zeggen: "Ik was bloednerveus. Ik weet nog dat het een heel ongemakkelijk gesprek was. Toen ik vertrok dacht ik: 'Nou, die rol kan ik in ieder geval vergeten'. En ik had gelijk. Soms voelt het gewoon niet als een goede 'fit' aan".



NieuwsFilm

meest populair