Deze sterke oorlogsfilm moet je snel zien: 'Miracle at St. Anna'

Deze sterke oorlogsfilm moet je snel zien: 'Miracle at St. Anna'

Er zijn maar weinig oorlogsfilms die zo aangrijpend en indrukwekkend zijn als deze.

Deze film van regisseur Spike Lee met een onbekende, maar geweldige cast zul je niet snel vergeten.

In 2008 kwam de Amerikaanse film Miracle at St. Anna uit met een budget van $45 miljoen. Helaas bracht de film slechts $9,3 miljoen op, wat duidelijk onterecht is wanneer je de film gezien hebt.

Setting
Miracle at St. Anna gaat over Amerikaanse soldaten van het 92ste regiment genaamd Buffalo Soldier. Dit regiment bestond volledig uit soldaten van kleur, wat best een uitzondering was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Buffalo Soldiers worden in 1944 gestationeerd in het Italiaanse Toscane. Italië was tijdens de Tweede Wereldoorlog een bondgenoot van nazi-Duitsland, maar werd ook door de nazi's bezet. Hierdoor konden de Amerikanen een betekenisvolle rol spelen in het zo spoedig mogelijk beëindigen van de verwoestende oorlog.

Spanning
In de film volgen we vier soldaten die in een rustig dorpje terecht komen. Eerst lijkt het hen prima af te gaan en lopen ze voor op schema. Echter bevinden ze zich in de benarde situatie wanneer één van de soldaten zijn leven waagt om een Italiaans kind te redden.


Hierdoor raakt de Amerikaanse soldaat namelijk geïsoleerd van de rest en moet hij zich weten te redden in de vuurlinie van de vijand. Wat volgt is uiterst spannende film met scherpe gevechten.

Emotioneel
Naast de heldhaftige scènes en strak in beeld gebrachte worstelingen, heeft de film ook een diepere laag. Zo wilde Lee zo waarheidsgetrouw mogelijk de ervaringen van het 92ste regiment weergeven. Mede dankzij het sterke acteren van onder andere Joseph Gordon-Levitt en Pierfrancesco Favino komt de film echt aan.


Uiteindelijk betreden de soldaten een klein, rustiger Italiaans dorpje en komen ze in contact met de lokale bewoners. Zo ontstaat er ook liefde tussen een soldaat en een knappe vrouw. Wanneer hij weer naar het front moet tijdens het slotoffensief van de nazi's, is het moeilijk om het droog te houden.

NieuwsFilm

meest populair