Kate Winslet heeft spijt van haar doorbraakrol: "niet om aan te zien"

Kate Winslet heeft spijt van haar doorbraakrol: "niet om aan te zien"

De actrice heeft niks tegen de film maar is geen fan van haar eigen prestatie.

Sommige acteurs zijn dolblij wanneer ze een grote rol weten te scoren, maar soms komt het ook wel eens voor dat filmtalenten spijt hebben van een rol. Kate Winslet hoort in die laatste categorie thuis.

Winslet is natuurlijk al decennialang een grote naam in Hollywood. Zo wist ze hoge ogen te gooien in o.a. Sense and Sensibility, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Reader. Voor elk van deze projecten werd ze genomineerd voor een Oscar, maar voor de laatstgenoemde film won ze zelfs een van de felbegeerde gouden beeldjes.

Titanic
Haar bekendste werkt blijft echter toch wel ongetwijfeld haar rol als Rose in de Titanic. In 1997 had regisseur James Cameron weer een hit te pakken met zijn wereldberoemde blockbuster. De film werd sterk onthaald en betekende de grote doorbraak van zowel Winslet als haar collega Leonardo DiCaprio.

Ondanks het feit dat Winslet hierna de rollen voor het oprapen had, heeft ze toch spijt van haar rol. Ze heeft niks tegen de film zelf, maar is absoluut niet tevreden met haar eigen prestatie. Dat is duidelijk te merken aan de onderstaande reactie.

Vreselijk
Zo begint Winslet: "Elke scène waar ik in te zien ben zeg ik tegen mezelf: 'Echt? Waarom heb je dit in vredesnaam zo gedaan? Oh mijn God, dit is vreselijk!' Ook mijn Amerikaanse accent in de film is niet om aan te horen. Ik vind het afschuwelijk".


Winslet vervolgt: "Misschien als ik de film vandaag de dag opnieuw kijk valt het wel mee, maar ik weet dat acteurs vaak behoorlijk zelfkritisch zijn. Ik ben dat ook, maar 'Titanic' is echt wel 'next level'. Elke keer dat ik de film zie wil ik hem opnieuw maken om het beter te kunnen doen". Lang niet elke filmfanaat zal het echter met haar eens zijn.

NieuwsFilm

meest populair