'Speed' met Keanu Reeves is compleet ongeloofwaardig volgens bomexpert

'Speed' met Keanu Reeves is compleet ongeloofwaardig volgens bomexpert

Een actieknaller van de Nederlandse Jan de Bont maar die blijkbaar wel bomvol fouten zit.

Keanu Reeves heeft al in de nodige blockbusters gespeeld. Zijn bekendste werk is ongetwijfeld Matrix en John Wick, maar hij is ook te zien in de geliefde Speed van de Nederlandse regisseur Jan de Bont. Deze film is echter allesbehalve geloofwaardig.

Dit zijn de woorden van een bomexpert. Speed gaat over een psychopaat, die een bom onder een bus heeft gemonteerd. Deze zal ontploffen als de bus langzamer rijdt dan 50 mijl per uur. In de drukke spitsuren van Los Angeles moet de jonge politieagent Jack Traven (Reeves) de passagiers van de bus proberen te redden.

Succes
De film werd behoorlijk goed onthaald. Op IMDb scoort deze een hele nette 7,3 en op Rotten Tomatoes zelfs een 95%. Ook was Speed een groot box-office succes. De blockbuster bracht tegenover een budget van 30 miljoen dollar maar liefst meer dan 350 miljoen dollar op.

Toch zegt een bomexpert, genaamd Jay Ly, nu dat Traven totaal niet goed met de hele situatie omgaat: "Ten eerste maakt Jack gebruik van een radio of telefoon, maar je weet niet of de bom elektronisch geactiveerd zou kunnen worden. In dat geval is het levensgevaarlijk".

Professioneel
De bomexpert vervolgt: "Jack is een explosievenexpert bij de LAPD. Hij zou hier beter mee moeten weten om te gaan of er op z'n minst een idee van moeten hebben. De film krijgt van mij dan ook een nul wat betreft geloofwaardigheid".



NieuwsFilm

meest populair