Deze blunder wordt de mooie Alexandra Daddario niet snel vergeven

Deze blunder wordt de mooie Alexandra Daddario niet snel vergeven

Het is zeker niet haar schuld, maar fans zijn daardoor niet minder teleurgesteld.

De beeldschone Alexandra Daddario wist hoge ogen te gooien in het eerste True Detective-seizoen, maar ook haar prestatie in Baywatch werd goed onthaald. Zij kende haar doorbraak echter met de Percy Jackson-films, maar hier zit wel 'een blunder' in die fans niet snel zullen vergeten.

In 2010 wist Daddario haar eerste echte grote rol te bemachtigen in Percy Jackson & the Lightning Thief, waarin ze te zien is als Annabeth, een van de hoofdrollen. Drie jaar later keerde ze weer terug voor Percy Jackson: Sea of Monsters.

Boekenreeks
De films zijn gebaseerd op de geliefde en gelijknamige boekenserie van Rick Riordan. Percy Jackson ontdekt dat hij de zoon is van de Griekse god Poseidon en dus een halfgod is. Samen met zijn vrienden onderneemt Percy een reis naar verschillende delen van de mythologische wereld om monsters te verslaan en zijn eigen wereld te redden.

De boeken werden sterk onthaald, maar de films iets minder. Er was voornamelijk kritiek op de relatie tussen Percy en Annabeth. In de boeken beginnen ze als vrienden en krijgen ze al een relatie op 12-jarige leeftijd, maar naarmate ze opgroeien wordt ook hun relatie intenser en dieper.

Films
In de film gaat het er anders aan toe. Daddario en Percy-acteur Logan Lerman waren al iets ouder, waardoor de personages niet 12 maar 16 waren in de films. Het moest dan ook allemaal een stuk sneller gaan, waardoor de relatie tussen de twee gehaast en zelfs bijna geforceerd overkwam.


Fans van de boeken waren dan ook teleurgesteld. Daddario liet zich al eerder uit over de kritiek die ze kreeg te verduren: "Er zijn natuurlijk altijd mensen die iets anders willen zien en verwachten. Wat ik gewoon elke keer weer doe is mijn uiterste best om een personage tot leven te brengen".

NieuwsFilm

meest populair