Allerlaatste film van Studio Ghibli-oprichter nu te zien in de bioscoop

Allerlaatste film van Studio Ghibli-oprichter nu te zien in de bioscoop

Een jonge jongen genaamd Mahito, verlangend naar zijn moeder, waagt zich in een wereld die wordt gedeeld door de levenden en de doden. Daar komt de dood tot een einde en vindt het leven een nieuw begin.

Tien jaar terug bracht de anime-grootmeester Hayao Miyazaki zijn laatste film uit. Het gerucht was toen dat dat zijn laatste werk zou zijn. Toch heeft de tweeëntachtigjarige Japanner nóg een animatiefilm weten te realiseren: The Boy and the Heron.

Dit gloednieuwe, fantasierijke epos is een autobiografisch geïnspireerd eerbetoon aan vriendschap.

Verhaal
Nadat hij zijn moeder tijdens de oorlog heeft verloren, verhuist de jonge Mahito naar het landgoed van zijn familie op het platteland. Daar leidt een reeks mysterieuze gebeurtenissen hem naar een afgelegen, oude toren, de thuisbasis van een ondeugende grijze reiger.

Wanneer Mahito's nieuwe stiefmoeder verdwijnt, volgt hij de grijze reiger de toren in en betreedt hij een fantastische wereld die wordt gedeeld door de levenden en de doden. Terwijl hij aan een epische reis begint met de reiger als zijn gids, moet Mahito de geheimen van deze wereld en de waarheid over zichzelf ontdekken.

Duister sprookje
In de trailer zien we dat dit een prachtig, maar ook intense kijkervaring gaat worden waarbij we hoogstwaarschijnlijk voor de laatste keer mogen genieten van Miyazaki's werk op het grote scherm.


The Boy and the Heron is vanaf 27 december overal te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair