Onbegrijpelijk: beeldschone Jennifer Lawrence werd 'te dik' genoemd om te acteren

Onbegrijpelijk: beeldschone Jennifer Lawrence werd 'te dik' genoemd om te acteren

'Hunger Games' was dan wel haar grote doorbraak, sommige filmcritici vonden haar 'te zwaar' voor de rol.

Het komt wel vaker voor dat acteurs een rol mislopen, maar wanneer je krijgt te horen dat je 'te dik' bent voor de film is dit natuurlijk allesbehalve leuk. Dit overkwam ook niemand minder dan Jennifer Lawrence op jonge leeftijd.

Lawrence werd al jong wereldberoemd dankzij haar rol in de geliefde Hunger Games-franchise, waarin ze de hoofdrol speelt. Sindsdien had ze de rollen voor het oprapen, maar aangezien ze er behoorlijk goed uitziet, krijgt ze ook wel vaker de rol van de diva of de 'femme fatale'.

Anders
Ondanks het feit dat ze er knap en leuk uitziet, kreeg Lawrence al vroeg aan het begin van haar carrière te horen dat ze eigenlijk 'te dik' was om echt succesvol te kunnen zijn. Zo zei de actrice al eerder: "In Hollywood ben ik eigenlijk 'te zwaar'."

"Ik heb dat al vaker te horen gekregen. Ook werd me verteld dat ik mijn voeten te veel naar buiten draai en daardoor vreemd loop en ren. Ik moest dat dus ook als het ware opnieuw leren, om geaccepteerd te worden en een kans te maken in de filmwereld".

Kritiek
Zo werd er ooit een artikel geschreven over de actrice en dat zij te zwaar was om haar rol in The Hunger Games overtuigend neer te zetten. Lawrence beet toen van zich af: "Ik zal me nooit verhongeren voor een rol. Ik wil niet dat jonge meisjes naar mij kijken en zeggen: 'Oh, ik wil er ook zo uitzien als Katniss dus ik zal vanaf nu minder eten'."


"In mijn ogen hoort Katniss er fit en sterk uit te zien, niet mager en zwak. Er wordt veel gevraagd van de actrices in Hollywood en dat kan hard aankomen... Dit zou eens gedaan moeten zijn". De filmcritici die kritiek hadden op de actrice zijn sowieso niet echt te begrijpen volgens de nodige filmfanaten.

NieuwsFilm

meest populair