Slechts één film krijgt dit jaar 100% in de lijst 'Beste film van het jaar' van Rotten Tomatoes

Slechts één film krijgt dit jaar 100% in de lijst 'Beste film van het jaar' van Rotten Tomatoes

Op welke plaats staat Oppenheimer, de beste film van 2023 volgens FilmTotaal?

Vandaag plaatsten we ons jaarlijkse artikel met de beste film(s) van het jaar. De website Rotten Tomatoes heeft die lijst het hele jaar door en vult deze - onder bepaalde voorwaarden - aan met de nieuwste releases.

Waar de redacteuren en recensenten van FilmTotaal kiezen voor Oppenheimer, staat er bovenaan de lijst van Rotten Tomatoes een compleet andere film, namelijk The First Slam Dunk. De film krijgt als enige 100 procent op de Tomatometer.

The First Slam Dunk
De anime is volgens de critics consensus "een hartverscheurende, adembenemende, prachtig vormgegeven mangaverfilming". De samenvatting geeft het duidelijk aan: "The First Slam Dunk schiet en scoort."

De animatiefilm, deels handgetekend en deels computergeanimeerd, komt van regisseur/schrijver Takehiko Inoue en gaat over vooral over Ryota Miyagi, de point guard van een basketbalteam op een middelbare school. Hij treedt in de voetsporen van zijn oudere broer, Sota, die op vroege leeftijd kwam te overlijden.

Complete Top 10
Hieronder staat de complete Top 10 van de lijst Beste film van het jaar op Rotten Tomatoes.


1. The First Slam Dunk - 100 procent
2. Are You There God? It's Me, Margaret. - 99 procent
3. BlackBerry - 98 procent
4. Godzilla Minus One - 98 procent
5. Rye Lane - 98 procent
6. Fallen Leaves - 98 procent
7. Joyland - 98 procent
8. Las Bestias - 98 procent
9. À plein temps - 98 procent
10. Le Pot-au-Feu - 98 procent

Om in aanmerking te komen moet een film minimaal 40 recensies hebben voor een kleinschalige release in de Verenigde Staten en 80 recensies voor een landelijke release. Vijf van die recensies moeten geschreven zijn door zogenaamde Top Critics.

FilmTotaal Top 5
Als we naar de top vijf kijken van de jaarlijst van FilmTotaal, dan vinden we Oppenheimer (93%) terug op plaats 54, Spider-Man: Across the Spider-Verse (95%) op plaats 34, Past Lives (96%) op plaats 22 en Killers of the Flower Moon (93%) en om een of andere reden is Killers of the Flower Moon (93%) niet terug te vinden. De FilmTotaal-nummer drie Aftersun (96%) eindigde verleden jaar op plaats 28.



NieuwsFilm

meest populair