Dit moet wel de beste actiescène zijn in de 'John Wick'-films

Dit moet wel de beste actiescène zijn in de 'John Wick'-films

Volgens Collider is dit gevecht het beste wat de geliefde franchise te bieden heeft.

We werden al getrakteerd op vier John Wick-films, die allen ijzersterk werden onthaald. In de franchise kruipt Keanu Reeves in de huid van de doorgewinterde huurmoordenaar die met alles en iedereen korte metten maakt die hem dwarszit. Er zit dan ook behoorlijk wat actie in de reeks, maar wat is eigenlijk de beste actiescène?

Dit is bijna een onmogelijke vraag om te beantwoorden, aangezien de films bomvol actie zitten. Toch waagt de bekende filmwebsite Collider zich eraan. Zij hebben ook een antwoord: de mes-vechtscène in John Wick - Chapter 3: Parabellum.

Scène
Eerlijk is eerlijk, dit is ook een ongelofelijke scène, waar het hele team ver voor moest gaan. Dit moment vindt plaats aan het begin van de film, wanneer Wick op de vlucht moet slaan nu dat hij een excommunicado is.

Talloze huurmoordenaars zitten achter hem aan en ze krijgen de uitgeputte Wick bijna te pakken, maar hij geeft niet makkelijk op. In een antiekshop zonder een vuurwapen maakt Wick gebruik van de vele messen en zwaarden die zich in de winkel bevinden.

Impact
De scène mag dan wel niet zo 'flashy' en mooi uitzien als de achtervolging met de motoren of rond de arc de triomphe in Parijs, maar regisseur Chad Stahelski ging hier dan ook voor iets anders. De regisseur besloot voor deze actiescène ook geen muziek te gebruiken, zodat de brutaliteit van het mes-gevecht beter tot zijn recht komt.


Wick staat bekend om zijn 'gun-fu style' en maakt normaalgesproken gebruik van een pistool, maar dat is in deze scène anders en dus ook wat specialer. De choreografie was dan ook van een absurd hoog niveau.

NieuwsFilm

meest populair