Christopher Nolan bezorgde ons de beste cliffhanger ooit in een film

Christopher Nolan bezorgde ons de beste cliffhanger ooit in een film

Het einde van 'Inception' zal voor altijd een vraag blijven.

De film werd geschreven en geregisseerd door de bekende regisseur Christopher Nolan, die recent nog succes had met Oppenheimer. In de film spelen grote sterren als Leonardo DiCaprio en Tom Hardy mee.

Plot
In de film is Dom Cobb, gespeeld door DiCaprio, een dief die geheimen steelt uit het onderbewustzijn van iemand, terwijl deze droomt. Hij is een gewilde speler, maar tegelijkertijd een internationale vluchteling die de Verenigde Staten niet in mag. Hij krijgt echter een kans om alles goed te maken.

Hij moet hiervoor echter niet een geheim stelen, maar een idee planten in het onderbewustzijn van iemand; Inception dus. Hij doet dit samen met zijn team, maar ze worden gedwarsboomd door een tegenstander die elke zet bemoeilijkt.

Cliffhanger
De film speelt zich soms af in de echte wereld, en soms in het onderbewustzijn van iemand. Cobb heeft voor zichzelf iets bedacht om te weten of hij in de echte wereld is of het onderbewustzijn van iemand. Hij spint een totem. Als deze blijft spinnen, dan is hij in het onderbewustzijn van iemand. Valt deze, dan is hij in de echte wereld.


Op het einde van de film, als Cobb de opdracht heeft voltooid en de opdrachtgever zijn macht heeft gebruikt om Cobb vrij te spreken van enige vervolging, spint Cobb zijn totem om te kijken of het echt is of niet. De totem blijft lang draaien, wat erop duidt dat het een droom is, maar vlak voor de aftiteling begint deze toch te wankelen, wat er juist op duidt dat het toch echt is. Het echte antwoord krijgen we echter niet te weten.

Ontvangst
De film werd in 2010 heel goed ontvangen. Met een 8,8/10 op het IMDb en 87% op Rotten Tomatoes waren zowel het publiek als de critici lovend over deze moderne sciencefictionfilm.


De film had een budget van ongeveer 160 miljoen dollar. Met een opbrengst van ongeveer 830 miljoen dollar werd dit ruimschoots terugverdiend. De film won vier Oscars, waaronder die voor beste cinematografie en beste visuele effecten.

Streamen
Zin om deze fantastische sciencefictionfilm te kijken? Inception is te streamen via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair