Kijk deze briljante mysteriethriller alleen als je er helemaal niets over weet

Kijk deze briljante mysteriethriller alleen als je er helemaal niets over weet

'Shutter Island' is het leukste om te zien als je niet weet wat er komt.

In 2010 kwam de film Shutter Island uit. Deze mystery thriller zorgt voor aardig wat momenten waarbij je je afvraagt wat er nou precies gebeurt. De film heeft een grote plottwist, wat het kijken extra leuk maakt als je deze nog niet kent. Let op de mogelijke SPOILERS.

Shutter Island is geregisseerd door de legendarische regisseur Martin Scorsese. Hij werkte samen met een acteur met wie hij samen vaker werkt, namelijk Leonardo DiCaprio. Ook Mark Ruffalo en Ben Kingsley spelen mee in de film.

Verhaal
In de film gaan agenten Teddy Daniels (DiCaprio) en Chuck Aule (Ruffalo) naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts om de verdwijning van moordenares uit een psychiatrische instelling te onderzoeken. Ze komen langzaamaan achter de waarheid.

Naarmate de agenten steeds meer achter de waarheid komen, kom je als kijker ook steeds meer te weten. Het is belangrijk om goed aandacht te besteden, want er zijn enkele vreemde momenten in de film die enige hints kunnen geven.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. De critici waren niet helemaal overtuigd, getuige een magere 69% op Rotten Tomatoes, maar het publiek was dat zeker wel. De film heeft op IMDb een 8,2/10 uit meer dan 1,4 miljoen stemmen!


Ook op het gebied van de opbrengst was te zien dat het publiek wel te spreken was over de film. Met een budget van 80 miljoen dollar haalde de film bijna 300 miljoen dollar op. Gek genoeg werd de film voor geen grote prijzen genomineerd.

Plottwist
Het is een film die misschien was sloom begint, maar de film wordt steeds beter naarmate hij vordert. De plottwist op het einde is er een die je absoluut niet aan ziet komen en je absoluut in shock achterlaat.


Benieuwd geworden naar Shutter Island? De film is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair