Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Snatch' van Guy Ritchie is een goede misdaadfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Snatch van regisseur Guy Ritchie, die je kunt kennen van Lock, Stock and Two Smoking Barrels en The Gentleman.

Snatch
De misdaadkomedie uit 2000 heeft een hoofdrol voor Brad Pitt. Bijrollen gingen naar onder meer Jason Statham en Benicio Del Toro, Vinnie Jones. De film is over de jaren een echte klassieker geworden.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (75%): "Hoewel het misschien meer stijl dan inhoud betreft, zit Guy Ritchie's tweede misdaadverhaal vol pittige dialogen, duistere komedie en interessante karakters."

Reacties
"De heerlijke karakters waarvan de paden elkaar steeds kris kras kruisen. De redelijk subtiele Britse tongue-in-cheek humor. De frivool kluchterige gebeurtenissen die vlot gemonteerd over het scherm vliegen. De gevatte en gesjeesde dialogen. En meerdere verhaallijnen die keurig in elkaar vallen. Het is een dollemansrit die ik al meerdere malen van begin tot eind met een constante grijns op mijn gezicht heb uitgezeten. Een feestje van een film." schreef Jynxter op Moviemeter.



Rakkerrr schreef op Moviemeter: "Heerlijke film, één van mijn favorieten. Geweldige humor waardoor het grove geweld eigenlijk niet eens zo opvalt. Lekker snel gemonteerd en een aantal prachtrollen, uitgevoerd door een stel goede acteurs. Sommige scenes en karakters zijn in mijn ogen nu al klassiekers. Deze film kan ik makkelijk elke twee jaar een keertje zien."

Op Netflix
De $10 miljoen was een succes en bracht meer dan $83 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: De bokspromotor Turkish en zijn kompaan Tommy krijgen het moeilijk wanneer topgangster Brick Top hen van oplichterij verdenkt. Wanneer een van hun topboksers door vreemde omstandigheden wordt afgetroefd door een jonge, onverstaanbare zigeuner raken ze nog meer in de problemen.

NieuwsFilm

meest populair