Gloednieuwe topkomedie van Taika Waititi met Michael Fassbender in de bioscopen

Gloednieuwe topkomedie van Taika Waititi met Michael Fassbender in de bioscopen

Het verhaal van het beruchte voetbalteam van Amerikaans-Samoa, bekend van een meedogenloze FIFA-wedstrijd uit 2001 die ze met 31-0 verloren.

Taika Waititi kennen we voornamelijk als regisseur van de laatste twee Thor-films (waar hij relatief veel vrijheid voor kreeg om zijn eigen stempel op de MCU te drukken). Toch heeft hij zijn roots in indie-film altijd weten te behouden en heeft hij dit jaar weer eens een wat kleiner project op zich genomen: Next Goal Wins. Alleen al voor Michael Fassbender in de hoofdrol als voetbalcoach is deze film het kijken waard.

Next Goal Wins wordt omschreven als een oprechte 'underdog-komedie'. Deze omschrijving doet denken aan Waititi's Hunt for the Wilderpeople waarin hij ook koos om een 'underdog-thema' aan te kaarten, namelijk de jeugdzorg in zijn thuisland Nieuw-Zeeland.

Plot
De film volgt het voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat berucht is vanwege hun vreselijke FIFA-nederlaag van 31-0 in 2001.

Nu de WK-kwalificatiewedstrijden naderen, huurt het team de ongelukkige, eenzame coach Thomas Rongen in, in de hoop dat hij het slechtste voetbalteam ter wereld op zijn kop zal zetten.

Klein, maar groot
In de trailer zien we dat dit sowieso een topkomedie gaat worden waar een relatief klein verhaal wordt opgeblazen tot een groot filmdrama op een tropisch eiland; wat wil je nog meer in een druilerige maand januari?


Next Goal Wins is vanaf 4 januari te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair