De hilarische misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' heeft een van de beste cliffhangers ooit

De hilarische misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' heeft een van de beste cliffhangers ooit

Het einde van 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' blijft voor altijd een vraag.

In 1998 kwam de Engelse film Lock, Stock and Two Smoking Barrels uit. Deze Britse misdaadkomedie over een heist zorgde er met het einde van de film voor dat niet alle vragen beantwoord werden. Let op: SPOILERS!

De film betekende de doorbraak voor zowel regisseur Guy Ritchie als acteur Jason Statham. Voor voormalig voetballer Vinnie Jones was deze film zijn doorbraak in de acteerwereld.

Verhaal
De film gaat over vier jonge criminelen die samen 100.000 euro bij elkaar proberen te krijgen om mee te doen aan een pokerwedstrijd. Als dat is gelukt, doet een van de vier mee, om zo veel geld te verdienen. Hij verliest echter en moet binnen een week 500.000 euro terugbetalen aan de grote maffiabaas Harry.

Hierop besluiten de vier criminelen een andere groep dieven te beroven die een grote overval gepland hebben. Uiteindelijk blijken alle verhalen in de film mooi bij elkaar te komen op het einde, wat zorgt voor een attractief einde.

Cliffhanger
In de film wil Harry graag twee hele dure geweren kopen, om aan zijn collectie toe te voegen. Deze geweren zijn toevallig gekocht door de vier jonge criminelen om hun overval mee te plegen. Wanneer ze beslissen om alle sporen van hun overval uit te wissen, worden de geweren in de rivier de Thames gegooid.


Vlak voordat een van de vier dit doet, komen de andere drie erachter dat deze geweren veel geld waard zijn. Ze proberen hem te bellen om de geweren niet weg te gooien. De film eindigt met de crimineel die twijfelt om eerst de geweren weg te gooien of om eerst de telefoon op te nemen.

Ontvangt
De film werd goed ontvangen. Het was de eerste lange speelfilm van regisseur Ritchie. Met een budget van ongeveer 1,4 miljoen Britse pond haalde de film een mooie 28,1 miljoen Britse pond op. De film werd tevens genomineerd voor de BAFTA voor de beste Britse film van het jaar.


De critici waren redelijk te spreken over de film, getuige een redelijke 75% op Rotten Tomatoes. Het publiek kon de film iets beter pruimen en gaf de film een 8,1/10 op IMDb.

Streamen
Zin om deze misdaadkomedie te kijken? Lock, Stock and Two Smoking Barrels is te bekijken op Prime Video

NieuwsFilm

meest populair