Florence Pugh werd lichamelijk afgekeurd toen ze 17 jaar was: "gedwongen om zo seksueel te zijn"

Florence Pugh werd lichamelijk afgekeurd toen ze 17 jaar was: "gedwongen om zo seksueel te zijn"

De actrice werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met de harde werkelijkheid van Hollywood.

Florence Pugh is pas 28 jaar oud maar nu al een van de grootste namen in de filmwereld. De actrice bemachtigt de ene na de andere hoofdrol, maar het liep niet altijd allemaal van een leien dakje. Tijdens het begin van haar carrière kreeg ze dan ook niet altijd leuke dingen te horen.

Pugh, o.a. bekend van Midsommar en Little Women, wist een van haar eerste echt grote rollen te bemachtigen toen ze pas 17 jaar oud was. Het ging hier om The Falling, waarin ze te zien is naast Maisie Williams (bekend van Game of Thrones).

Grof
De producenten van The Falling lieten haar echter duidelijk weten dat zij zou moeten afvallen voor de rol. Zo zei Pugh tijdens een interview met de Glamour UK: "Ze zeiden het niet rechtstreeks, maar het was meteen te merken. Dit maakte het voor mij een veel minder leuke ervaring. Ik wist dat ik niet zo wilde doorgaan".

"Het is heel choquerend. Terwijl je opgroeit zie je je eigen lichaam langzaam maar zeker in dat van een vrouw veranderen, maar daar was ik eigenlijk nog helemaal niet klaar voor. Toch zie je mensen in een keer anders naar je kijken. Je moet als een jonge vrouw dat ook snel opgroeien, want alles wordt gedwongen om seksueel te zijn".

Anders
Dit had een grote impact op de actrice. Pugh eindigt door te zeggen: "Omdat ik hier al op een jonge leeftijd mee werd geconfronteerd, merkte ik al snel waar ik voor wilde staan. Als dit niet was gebeurd, had ik waarschijnlijk op zo'n jonge leeftijd niet al mijn lichaamsproblemen overwonnen".


"Ik ben daar blij mee, maar er zijn heel wat vrouwen die niet zo veel mazzel als ik hebben..." Pugh zet zich de laatste jaren dan ook flink in voor vrouwenrechten en betere en veiligere werkmethodes in de filmwereld.

NieuwsFilm

meest populair